Twilight sai teinit ympäri maailman sekoamaan vampyyreistä yli kymmenen vuotta sitten – mitä tähdille kuuluu nyt?

Twilight-saaga villitsi nuoria ympäri maailman varsinkin 2010-luvun alussa. 

Vuonna 2008 alkunsa sai maailman teinit hurmannut Twilight-saaga, jossa esiteltiin Cullenien mystinen, kiehtova ja kaunis vampyyriperhe. Elokuvia tehtiin yhteensä viisi, joista viimeisin Twilight: Aamunkoi sai ensi-iltansa vuonna 2012. Elokuvat perustuivat kirjailija Stephenie Meyerin huippusuosittuun kirjasarjaan. Tarinoissa seurattiin, kuinka nuori nainen Bella Swan (Kristen Stewart) rakastui komeaan vampyyriin, auringonvalossa kimaltelevaan Edward Culleniin (Robert Pattinson) ja lopulta päätyi itsekin osaksi vampyyriperhettä mentyään naimisiin vampyyrirakkaansa kanssa. 

Vampyyriperheeseen kuuluivat alun alkaen Carlisle Cullen (Peter Facinelli) sekä hänen vaimonsa Esme (Elizabeth Reaser). Edwardin lisäksi heidän perheeseensä kuuluivat Alice (Ashley Greene) sekä Emmett (Kellan Lutz). Ihmisille Edward, Alice ja Emmett näyttäytyivät Carlislen ja Esmen lapsina, mutta tosiasiassa he olivat vain yhteen joukkoon liittyneitä vampyyrejä. 

Ryhmään liittyi myös Emmetin kanssa naimisiin mennyt Rosalie Hale (Nikki Reed) sekä Alicen kanssa avioliiton satamaan astunut Jasper Hale (Jackson Rathbone). Jasper ja Rosalie eivät oikeasti olleet sisaruksia, mutta esittivät kaksosia jotteivät herättäisi muiden oppilaiden epäilyjä lukiossa, jota he kävivät yhdessä. 

Mitä heille kuuluu nyt?

On kulunut yli kymmenen vuotta siitä, kun Twilight singautti tähtensä valtavaan suosioon ja kuuluisuuteen. Esmeä näytellyt Elizabeth Reaser kertoi vuonna 2018 olevansa yhä erittäin innoissaan siitä, että ihmiset rakastavat yhä Cullenien vampyyriperheen tarinaa.

Reaser kertoi tuolloin myös useiden elokuvaperheen jäsenten pitäneen yhteyttä myös oikeassa elämässä, myös vuosia elokuvien kuvaamisen jälkeen. Ennen Twilight-rooliaan Reaser tuli tunnetuksi muun muassa roolistaan onnettomuuspotilaana sarjassa Greyn anatomia. Twilight-elokuvien jälkeen Reaser on nähty muun muassa televisiosarjassa Handmaid's Tale.

Samoihin aikoihin Jasper Halea näytellyt Jackson Rathbone kertoi, että hänet tunnistetaan yhä kadulla nimenomaan Jasperin roolin ansiosta. Mies kertoi tuolloin myös toivovansa, että Twilight-elokuvia tehtäisiin lisää, esimerkiksi keskittyen nimenomaan Jasperin ja Alicen rakkaustarinaan. Rathbone on itse esiintynyt niin elokuvissa kuin televisiosarjoissa sekä luonut itselleen myös uran muusikkona, sillä vuosina 2008-2012 Rathbone vaikutti yhtyeessä nimeltä 100 Monkeys. Rathbone on nähty muun muassa elokuvissa City of Dead Men sekä The Hammer sekä televisiosarjassa Finding Carter

Yksi elokuvasaagan ehdottomasti suurimmista tähdistä oli Edwardia näytellyt Robert Pattinson, jonka perään hurmaantuneet katsojat huokailivat ympäri maailman. Brittinäyttelijä oli ennen Twilight-rooliaan näytellyt muun muassa Harry Potter ja liekehtivä pikari -elokuvassa vuonna 2005, mutta rooli Edward Cullenina singautti Pattinsonin valtavaan maailmanmaineeseen. Mies on näytellyt muun muassa elokuvissa The Lost City of ZHigh Life sekä The King. Pattinson nähdään myös Bruce Waynena eli Batmanina vuoden 2021 The Batman -elokuvassa. 

Pattinson rakastui vastanäyttelijäänsä Kristen Stewartiin elokuvan kulisseissa, mutta pari erosi seurusteltuaan neljän vuoden ajan. Viimeisin suhdehuhu Pattinsonin osalta on kohdistunut brittimalli Suki Waterhouseen.

Näyteltyään Bella Swania Kristen Stewart on tähdittänyt lukuisia elokuvia, kuten Lumikki ja metsästäjä -elokuvaa ja sen jatko-osaa, elokuvaa Edelleen Alice sekä vuoden 2019 Charlien enkeleitä. Kesäkuussa 2020 julkistettiin, että Stewart tulee esittämään edesmennyttä prinsessa Dianaa elokuvassa Spencer. Stewartin ja Pattinsonin suhde päättyi Stewartin salasuhteeseen ohjaaja Rupert Sandersin kanssa. Tällä hetkellä Stewart tapailee käsikirjoittaja Dylan Meyeria.

Vampyyrien lisäksi valtavaan suosioon nousi ihmissusi Jacob Black, jota esitti Taylor Lautner. Pattinsonin sekä Stewartin lisäksi Lautner nousi yhdeksi elokuvasaagan suurimmista teini-idoleista. 

Vaikka Lautner oli yksi 2010-luvun alun suosituimmista nuorista näyttelijöistä, on mies viime vuosien aikana kuitenkin pitänyt elämässään melko matalaa profiilia. Twilight toi mukanaan Lautnerille runsaasti suosiota sekä päärooleja elokuvista. Vuonna 2011 Lautner tähditti ohjaaja John Singletonin elokuvaa Siepattu, joka ei menestynyt kovinkaan hyvin saatuaan murska-arviot kriitikoilta. Tämän lisäksi Lautner on esiintynyt muissa toimintaelokuvissa, jotka eivät ole saaneet hyviä arvosteluita, kuten esimerkiksi vuoden 2015 elokuvassa Tracers. Lautnerin tiedetään saaneen useita päärooleja muistakin suurista elokuvista, erityisesti toimintapainotteisista, mutta syystä tai toisesta näitä projekteja ei koskaan viety loppuun. Vuoden 2016 jälkeen Lautneria ei ole käytännössä nähty merkittävissä elokuva- tai televisiorooleissa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja