Pipareiden tuunaus on nyt pop! Kokeile herkullisia piparileivonnaisia.
Vaikka perinteiset koristellut pipariukot ja -akat ovatkin kauniita ja herkullisia puhumattakaan tähdistä tai sydämistä, maailmalla trendinä on tällä hetkellä koristella pipareita uusilla tuulilla. Nyt pipareita tuunataan mitä erikoisimmilla jutuilla ja tehdään niistä jopa ihania jälkiruokaleivonnaisia.
Tänä vuonna joulun pyhinä voi herkutella upeilla piparkakkujälkiruuilla, kuten esimerkiksi kääröillä, simpukoilla, whoopieilla ja sarvilla. Piparit kannattaa leipoa jo hyvissä ajoin valmiiksi ja täyttää ne vasta juuri ennen tarjoilua. Myllyn Parhaan kotitalousopettaja Arja Savela sekä leipuri-kondiittorimestari Iiro Heinonen kertovat tämän joulun uusimmat piparituulahdukset.
1. Täytetyt pipariwhoopiet
Leivo pieniä pipareita, tee niiden väliin täytteeksi tahna esimerkiksi lakkahillosta, mascarponejuustosta, sokerista ja hasselpähkinärouheesta. Toisenlaisen täytteen voit valmistaa karpaloista, karpalotuorejuustosta, sokerista ja mantelirouheesta. Paina tahna kahden piparin väliin, koristele kerrospipari tomusokerilla ja esimerkiksi hopeisilla nonparelleilla.
2. Karkkiyllätys
Kun olet tehnyt piparit muotilla, levitä ne pellille ja tee keskelle pieni reikä karkkia varten. Paina paistonkestävä hedelmä- tai salmiakkikarkki piparin reikään, laita uuniin ja kas - pipari on saanut ihanan karkki-ikkunan.




