Tuulikaapin muovimatto, pikkuhyllyn kiinnitys

Kuluneen muovimaton korvaaminen on helppoa. Muotoonsa leikattu palanen vain pannaan paikalleen; tarvittavat työkalut ovat mittanauha ja terävä veitsi. Toisaalta se saattaa olla hankalaakin, sillä pienen palan leikkaaminen yli kaksi metriä leveästä rullasta saattaa olla konstikasta.

Tuulikaapissa muovimatto joutuu kovalle kulutukselle. Kengänpohjiin tarttuneet pikkukivet ja muut roskat hiovat ajan mittaan hyvänkin materiaalin pilalle. Vanhaa muovimattoa ei kuitenkaan poistateta, sillä pesun ja puhdistuksen jälkeen se on oikein hyvä alusta uudelle matolle.

Irrotetaan varovasti jalkalistat, puhdistetaan vanha matto huolellisesti ja mitataan tulevan palasen koko. Pienessä tilassa, kuten tuulikaapissa sen muodon voi myös piirtää isolle paperille. Sen avulla voi ensin tarkistaa sen, että tuli mitattua oikein ja siirtää sitten ääriviivat leikattavaan mattoon..

Kaupasta tuotu rulla levitetään auki sopivassa tilassa, piirretään helposti poistettavalla tussilla ääriviivat siihen ja leikataan perinteisellä mattoveitsellä oikean kokoinen pala pois - halutessaan tästä voi tehdä reilun kokoisen, jolloin viimeistely käy näppärästi paikan päällä: painellaan kappale paikalleen ja viimeistellään mattoveitsellä seinänvieriä pitkin viiltäen.

Lopuksi vain naputellaan entiset lattialistat paikoilleen. Mitään liimoja ei tarvita.

Pikkuhyllyn kiinnitys betoniseinään

Joka taloudessa tarvitaan pikkuhylly tai pari kodin pienille tarve- tai koriste-esineille. Betoniseinään sellainen kiinnitetään proppaamalla - kevyttä hyllyä kannattavien ruuvien ei tarvi olla paksuja, ei siis proppujen tai terienkään. Viisimilliset ruuvit kannattavat jo isotkin purkit..

Homma kannattaa aloittaa miettimällä hyllyn sijoituksen eri vaihtoehtoja. Ellei omaa hyvin tarkkaa taiteellista silmää, on varminta valita hyllyn yläreunan paikka siten, että se noudattaa jotain olemassa olevaa linjaa - esimerkiksi ikkunan tai oven yläreunaa. Kun paikka on sitten löytynyt, merkitään ruuvien paikat seinään pitämällä hyllyä mallina paikallaan.

Betoniseinään reikää tehdessä pidetään porassa iskua päällä. Pöly on tässä ainainen riesa ja helpoimmalla päästäänkin, jos apuri pitää täydellä teholla imevän pölynimurin kapeaa suutinta heti poranterän vieressä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja