Tuuli Petäjä-Sirénistä kolmannen polven arkkitehti: Sain valita vapaasti

Aalto-yliopistossa opiskeleva olympiamitalisti on lopputyötä vaille valmis arkkitehti.

Vuoden urheilija -tittelin alkuvuodesta napannut purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén palasi juuri Brasilian Búzioksesta maailmanmestaruuskisoista, joissa hän sijoittui neljänneksi.

– Kaikki muut ovat varmasti saaneet talvesta jo tarpeekseen, mutta olen ollut niin paljon matkoilla, että olen vain iloinen, että täällä on vielä hiihtokelit, Huomenta Suomessa vieraillut Petäjä-Sirén kertoo MTV3.fille.

Nyt hän keskittyy jonkin aikaa kuntosaliharjoitteluun, sekä opintoihin liittyvään työhönsä Kone-yhtiössä.

– Kone on pääsponsorini Rio de Janeiron Olympialaisiin asti. Sen lisäksi olen tämän vuoden loppuun asti heillä töissä kolme päivää viikossa arkkitehtiopintojeni lopputyötä tekemässä. Minulle on myös lupailtu, että kun opinnot on kasassa, saan työpaikan Koneen design-tiimistä, Petäjä-Sirén kertoo innoissaan.

Valmistumisen myötä hänestä tulee perheensä kolmannen polven arkkitehti.

– Molemmat vanhempani ja molemmat isäni vanhemmat ovat arkkitehtejä. Mutta kyllä minulla oli ihan täysi vapaus valita oma tieni. Teininä ajattelinkin, että haluan tehdä jotain ihan muuta, mutta sitten tämä ala alkoi kiinnostaa ja pääsin opiskelemaan suoraa lukiosta, hän kertoo.

Petäjä-Sirénin seuraavat isot kisat ovat vasta vuoden 2014 puolella, joten hänellä on nyt aikaa keskittyä lopputyöhönsä. Vesille hän aikoo näillä näkymin seuraavan toukokuun alussa.

– En ole ihan tarkkaan vielä päättänyt tämän vuoden leirejä. Vapun aikaan voi yleensä aloittaa treenaamisen täällä Suomessa, hän toteaa.

(MTV3–KATI PUKKI)

Tuuli Petäjä-Siren Huomenta Suomen haastattelussa (19.3.2013):

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja