Tuukka Raskin siirto näyttää yhä todennäköisemmältä: seurapomo pyysi tähtivahdiltaan erityisen listauksen – "Jos olisin Colorado, soittaisin Bostoniin"

Tuukka Raskin tulevaisuus Boston Bruinsissa näyttää epävarmalta. Bruinsin GM:n Don Sweeneyn kerrotaan kaupittelevan tähtivahtiaan aktiivisesti muihin seuroihin.

Pohjois-Amerikan kiekkomediassa useat lähteet kertovat samaa: Tuukka Rask on tällä hetkellä NHL:n kuuminta kauppatavaraa.

Kanadalaiskanava TSN:n kiekkotoimittajan Frank Seravallin mukaan Bruinsin GM Don Sweeney on jo viikkojen ajan tiedustellut muilta seuroilta, mitä seura voisi Raskista saada vaihdossa.

Tänä vuonna Vezina-äänestyksessä toiseksi sijoittunut Rask lukeutuu NHL-maalivahtien kirkkaimpien tähtien joukkoon, mutta 33-vuotiaan suomalaisen nykyinen sopimus kattaa vain ensi kauden.

Raskin palkka ensi kaudella on seitsemän miljoonaa dollaria.

Viimeisimpien tietojen mukaan Sweeney on saanut Raskista paljon kyselyitä ja hän onkin pyytänyt suomalaiselta listan 15 seurasta, joihin tämä olisi valmis siirtymään.

Sportsnetin kiekkotoimittajan Elliotte Friedmanin mukaan yksi Raskista kiinnostuneista seuroista saattaisi olla Toronto Maple Leafs, joka ei ole saanut tarvittavaa turvaa maalinsa suulle nykyisestä ykkösvahdistaan Frederik Andersenista.

TSN:n Pierre McGuiren mielestä taas Mikko Rantasen tähdittämä Colorado Avalanche kaipaisi Raskin kaltaista maalivahtia täydentämään menestysjoukkueen.

– Jos olisin Colorado – en mielelläni sano ketään nimeltä – mutta jos minä olisin Colorado, soittaisin Bostoniin ja yrittäisin saada Tuukka Raskin, McGuire sanaili TSN:n radiokanavalla.

Raskin kausi päättyi pudotuspeleissä poikkeuksellisella tavalla kesken Bruinsin kannujahdin, kun hän päätti lähteä Toronton NHL-kuplasta perhesyiden vuoksi.

Raskin päätös on kuohuttanut tunteita etenkin Bostonissa, vaikka suuri osa kannattajista tuntuu ymmärtäneen ratkaisun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja