Tuukka Rask poistui mystisesti NHL-seuran vahvuudesta – "Lopettaminen ei tullut kyseeseen"

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Boston Bruins ilmoitti viime viikolla Tuukka Raskin poistuvan hetkeksi joukkueen vahvuudesta henkilökohtaisten syiden takia. Rask palasi Bruinsin mukaan tiistaina.

Ylälaidan videolla Tulosruudun perkaus tiistain vastaisen yön NHL-kierroksesta.

Rask avasi syitä varsin mystisen poissaolon takaa.

– Minun työni on olla maalivahti Boston Bruinsille ja toinen työni on olla perheihminen. Kyse oli siitä, mitä pohjimmiltaan sydämessä tuntui. Tunsin, että minun pitää ottaa aikaa perheeni kanssa ja saada asiat kuntoon. Siihen meni kolme päivää. Nyt olen takaisin ja olen valmis taistelemaan joukkuekavereideni kanssa, Rask sanoi Boston Heraldin mukaan.

Paikalliset toimittajat kyselivät heti Raskilta siitä, miettikö hän jopa uransa jatkoa.

– Sopimuksen purkaminen tai lopettaminen ei tullut kyseeseen. Isossa kuvassa jos miettii sitä, että ottaa kaksi tai kolme päivää omaa aikaa ja tulee takaisin – ei sillä ole paljoa vaikutusta uraan. Jos olisin vain päättänyt lopettaa, niin mielestäni se ei olisi ollut oikea päätös, Rask mietti.

Bruinsin suomalaisvahdin alkukausi NHL:ssä on ollut ailahteleva. Kahdeksassa ottelussa Raskin torjuntaprosentti on ollut vain 90,1. Hänen selkänsä taakse on tehty maaleja 3,05 osuman keskiarvolla per peli.

Samalla Raskin kirittäjä, slovakialainen Jaroslav Halak on ollut upeassa iskussa. Halakin torjuntaprosentti on tällä hetkellä peräti 94,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 1,77 ottelua kohden.

Lue myös:

    Uusimmat