Roope Hintz teki vahvaa jälkeä – NHL:ssä kymmenen maalin murskajaisottelu

Katso Uutisaamun Tulosruudun NHL-juttu tästä: Roope Hintz maalinteossa – Keith Yandle sivusi huimaa ennätystä.

Dallas Stars otti jääkiekon NHL:ssä kolmannen voittonsa putkeen, kun se nujersi ottelua isännöineen Philadelphia Flyersin maalein 3–1.

Dallasin avausmaalin ja ensimmäisen erän ainokaisen viimeisteli läpiajosta suomalaishyökkääjä Roope Hintz.

Hintz oli myös syöttämässä joukkueensa kolmatta maalia yhdessä puolustaja Esa Lindellin kanssa. Maalin laukoi tyhjään verkkoon Joe Pavelski.

Avauserän maali oli Hintzille kauden 18:s.

Flyersin puolustaja Keith Yandle pääsi hätyyttelemään yhtä NHL:ssä hartaasti laskettavista ennätyksistä, kun hän pelasi 964. perättäisen pelinsä. Samaan lukuun on aiemmin yltänyt Doug Jarvis, liigan nettisivuilla kerrotaan. Yandlella on mahdollisuus lyödä Jarvisin ennätys joukkueensa seuraavassa pelissä New York Islandersia vastaan.

Häviöiden suossa tarpova Flyers hävisi jo kahdennentoista pelinsä putkeen.

Minnesotalla kahdeksan maalintekijää

Boston Bruinsin maalilla Tuukka Rask onnistui torjunnoissa vain 22 kertaa, kun joukkue hävisi kotijäällään Anaheim Ducksille luvuin 3–5. Ducksin viidestä maalista kolme syötti ruotsalaispuolustaja Hampus Lindholm.

Anaheim piti Bostonin jatkuvasti vähintään yhden maalin takamatkalla. Erik Haula pääsi iskemään Bostonille viimeisen kavennuksen kolmannen erän lopulla.

Anaheimin maalivahti John Gibson pysäytti kiekon 23 kertaa.

Boston oli voittanut kaksi aiempaa otteluaan. Anaheimille voitto oli toinen perättäinen.

Minnesota Wild puolestaan löylytti Montreal Canadiensin murskaluvuin 8–2. Wildilla oli asialla peräti kahdeksan eri maalintekijää, jokaiselle osumalle omansa.

Cam Talbot torjui Minnesotan maalilla kaksi ensimmäistä erää ja pysäytti kiekon 14 kertaa. Kolmannessa erässä maalille luisteli Kaapo Kähkönen, joka torjui viisi laukausta kuudesta.