Tuukka Rask laittoi HIFK:sta tutun pikkuveljensä pihapeleissä aina maalivahdiksi – "Taidot eivät kuulemma riittäneet kentälle"

Joonas Rask ja Petteri Sihvonen kommentoivat Stanley Cupin ratkaisua 6:18
Pääkuvan videolla Joonsa Raskin ja Petteri Sihvosen kommentteja Stanley Cupin ratkaisusta.

Boston Bruinsin maalivahdin pikkuveli Joonas Rask kävi torstaiaamuna Huomenta Suomen vieraana. 

Tuukka Raskin ja Boston Bruinsin kausi päättyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä pahaan pettymykseen, kun St. Louis Blues nosti Stanley Cup -pokaalin ilmaan voitokkaan seitsemännen finaaliottelun jälkeen. 

Raskin pikkuveli, mennellä kaudella Helsingin IFK:ssa pelannut Joonas Rask, ei ollut vielä aamulla laittanut isoveljelleen viestiä. 

– En ole vielä laittanut, hän voi olla niin kiukkuinen tai harmistunut kaveri. Kuitenkin noin pitkä kausi ja hienot playoffit pelannut ja sitten kruunu jäi puuttumaan siitä, niin kyllähän se koville ottaa, Joonas Rask kommentoi Huomenta Suomessa. 

Bruins aloitti seitsemännen finaaliottelun vahvasti ja loi avauserän aikana tukuttain laadukkaita maalipaikkoja, mutta ei saanut paikoistaan sisään. Blues sen sijaan sai ja pystyi maaliensa jälkeen puolustamaan mestaruuteen asti.

Joonas Rask ei osannut kertoa, miten hänen isoveljensä ottaa suuret pettymykset vastaan.

– En ole tappiohetkellä päässyt ikinä olemaan, mutta oman kokemukseni mukaan tappiot siinä hetkessä kyllä tuntuvat pahalle. Muutaman viikon päästä pystyy laittamaan asioita perspektiivin, katsomaan vähän pidemmällä janalla ja ajatukset alkavat kirkastua.

Tuukalla ja Joonaksella on ikäeroa kolme vuotta. Kaksikko pelasikin vastakkain usein pihapeleissä.

Vaikka Joonas Raskista on kehittynyt monipuolinen hyökkääjä, pihapeleissä isoveli Tuukka Rask oli käskyttäjä.

– Ainakin pihapeleissä Tuukka pisti kolme vuotta nuoremman veljen aina maaliin, kun taidot eivät kuulemma riittäneet kentälle. Olin niin heiveröinen kaveri, niin menin maaliin, Joonas Rask heittää. 

 

Lue myös:

    Uusimmat