Tutustu Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannen kauden kisaajiin

Koko Suomi leipoo jatkuu uusin jaksoin.

Kotileipurit ottavat jälleen toisistaan mittaa Koko Suomi leipoo -ohjelmassa. Rakastetun sarjan kahdeksas kausi käynnistyy keskiviikkona 14. syyskuuta. 

Leivontateltassa tullaan näkemään niin uusia leivontatrendejä kuin nostalgisia tunnelmia. Teemoissa muun muassa luonnon antimet ja suomalaisuus ovat tänä vuonna vahvasti läsnä.

Juontajana jatkaa tuttuun tapaan Anne Kukkohovi ja tuomarikaksikkona nähdään jälleen Markus Hurskainen ja Toni Rantala.

Tutustu kahdeksannen kauden kisaajiin:

Sole Garghentino-Nygård, 30

Karjaa, yrittäjä ja kotiäiti

Sole on leiponut pitkään lähinnä suolaisia herkkuja, ja vasta alle vuosi sitten hän innostui makeista leivonnaisista, erityisesti kakuista. Sole leipookin nykyään lähes päivittäin. Hän tykkää kokeilla uusia reseptejä ja haastaa niillä itseään. Leipurina hän usein soveltaa resepteissä tehden niistä omannäköisiä, mutta esimerkiksi macaronsien kaltaisissa herkuissa hän pyrkii olemaan täsmällinen.

Leivonnassa Sole on tottunut tekemään monta asiaa kerrallaan, hän on järjestelmällinen ja tehokas sekä huolellinen ja siisti. Italian ja Suomen kulttuurit kohtaavat usein Solen leivonnassa ja hän yhdistelee näiden maiden makuja persoonallisella tavalla tuotteissaan.

Kati Lehto, 39

Kangasala, osastonsihteeri

Kati on itseoppinut kotileipuri, joka innostuu uusista resepteistä ja koristeluista. Ujous antaa vaikutelman hiljaisesta persoonasta, mutta Kati syttyy, kun puhutaan leivonnasta. Katille leipomusten esteettinen puoli on aivan yhtä tärkeää kuin makukin ja se myös näkyy! 

Oma persoonallinen ilme näkyy selvästi Katin leivonnassa: hän käyttää runsaasti itse valmistettuja koristeita ja lopputulos on aina viimeistelty. Kati luo jatkuvasti uusia reseptejä blogiinsa ja leipoo harvoin toisten resepteistä noudattaen ohjeita täsmällisesti.

Sami Mannila, 28

Espoo, myyjä ja personal trainer

Sami on oppinut leipomisen salat jo nuorella iällä isoäidiltään, ja kiinnostus leipomiseen ja ruoanlaittoon on pysynyt vahvana tähän päivään saakka. Sami leipoo enimmäkseen suolaisia herkkuja ja soveltaa reseptejä omannäköisikseen. Myös makeat leivonnaiset ovat Samin mieleen, varsinkin macaronsit ovat usein työn alla niiden vaikeudesta huolimatta. 

Sami ei pidä itseään erityisen taiteellisena, mutta leivonnaisia ja kakkuja tehdessä luovuus nousee esiin. Sami uskaltaa kokeilla uusia tuotteita ja tykkää tehdä näyttäviä leivonnaisia. Ohjelmaan hän haki haastaakseen itseään ja oppiakseen uutta leivonnasta. Leipomisessa Samia inspiroi se, kuinka iloiseksi hän voi saada muut ihmiset leivonnallaan.

Iida Huhtaluhta, 28

Perkiömäki, kokki, tuleva lastenohjaaja

Iidan leipomisinto syttyi yläasteella mokkapalojen muodossa. Lopulta häntä pyydettiin vaihteeksi leipomaan jotain muutakin välillä, ja Iidahan leipoi.

Iida leipoo päivittäin, ja hänen on vaikea pitää lomaa leipomisesta, koska se tuo niin paljon iloa ja sielunrauhaa. Ohjelmaan hän uskalsi viimein hakea sillä ajatuksella, että haaveet eivät koskaan toteudu, jollei niitä edes yritä toteuttaa.

Innokas leipuri kuvailee itseään sählääjäksi, jolle sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, koska usein hän tekee ensin ja miettii vasta myöhemmin. Jos hän epäonnistuu leivonnassa, hän saattaa tirauttaa kyyneleen tai pari, mutta lannistumaan hän ei suostu, vaan kokeilee uudestaan!

Iiris Kivioja, 32

Tuusula, lähihoitaja

Iiris on viihtynyt leipomisen parissa jo pienestä pitäen ja leipoo yhä viikoittain. Instagramiin perustetun leivontatilin kautta innostus kasvoi entisestään, ja tekemiseen on tullut varmuutta.

Omien sanojensa mukaan hän leipoo aivan kaikkea ja pitää sitä vahvuutenaan. Iiris on kehitellyt jonkin verran omia reseptejä, joista valkosipulileipä on yksi hänen omista sekä kuulemma myös muiden suosikeista. Hän on jakanut reseptejään myös sosiaalisessa mediassa, ja on ollut ilahtunut niiden suosiosta. Iiris tykkää elää sesonkien mukaan myös leivonnassa.

Siiri Vähämetsä, 18

Hailuoto, opiskelija

Siiri on kokeilunhaluinen leipuri, joka etsii aktiivisesti uusia reseptejä kokeiltavaksi. Hän myös tykkää yhdistellä reseptejä keskenään luodakseen täysin uusia makuelämyksiä. Leipominen on Siirille luovaa työtä, jossa voi nähdä oman kätensä jäljen ja ilahduttaa siten muita.

Siiri haaveilee urasta yrittäjänä, jolloin hän voisi yhdistää kaikki mielenkiintonsa, ja ennen kaikkea leipoa, leipoa ja leipoa!

Lauri Pyyhkälä, 24

Lahti, asiantuntija

Rahoitusalalla asiantuntijana työskentelevä Lauri vaikuttaa hiljaiselta, mutta sanavalmis ja utelias puoli herää eloon muiden seurassa. Hyvällä asenteella tekevä leipuri, jolla huumori kukkii ja sanailu luistaa leivonnan lomassa. 

Lauri on yleensä kovin kriittinen omista leipomuksistaan ja löytää aina parantamisen varaa – ainoastaan hänen sitruunamarenkitorttunsa on onnistunut niin, että hän kertoo siitä ylpeydellä!

Laura Aho, 40

Lempäälä, DI/tuotekehitysinsinööri

Laura on aurinkoinen leipuri, joka haluaa kehittyä koko ajan. Hän osaa myös kehitellä omia reseptejä ja on teknisesti erittäin taitava. Laura kuvailee itseään enemmän kakkujen tekijäksi kuin pullien leipojaksi. Tämä johtuu siitä, että hän tylsistyy taikinaa vaivatessaan. Laura rakastaa käyttää varsinkin suklaata leipomuksissaan.

Laura oli mukana viime talvena esitetyn Koko Suomi leipoo -joulun minisarjan fanijaksossa, jossa hänet valittiin tähtileipuriksi. Kovasta motivaatiosta ja voitontahdosta kertoo muun muassa se, että hän on testannut ja kellottanut kaikki 7. kauden tekniset tehtävät.

Oona Kettunen, 31

Porvoo, lähihoitaja ja kotiäiti

Säpäkällä ja sanavalmiilla Oonalla on koko ajan vauhti leivonnassa mukana. Keittiössä tapahtuu paljon ja välillä ärräpäätkin saattavat lennellä, mutta hän pysyy koko ajan prosessissa mukana.

Oona on leiponut paljon ja on siitäkin syystä monipuolinen osaamiseltaan. Leivonnassa Oonalle on tärkeää haastaa itsensä. Hän kokeilee jatkuvasti mieluummin uusia reseptejä, kuin toistaa jotain jo tehtyä. Oona ei erityisesti seuraa leivontatrendejä, vaan hän kuuntelee mieluummin omaa fiilistään siitä, mitä huvittaisi kokeilla seuraavaksi. Hän on kehitellyt myös omia reseptejä, ja jakanut niitä leivonta-aiheisella sometilillään.

Tanja Purmonen, 44

Tampere, sairaanhoitaja

Tanja on leiponut pikkutytöstä asti äitinsä ja isoäitiensä kanssa, ja myöhemmin hän on kehittänyt taitojaan omatoimisesti. Tanjaa kiinnostaa aina oppia uutta leipomisen suhteen, mutta hän myöntää silti pitävänsä enemmän perinteisistä leipomuksista.

Leipomisen suhteen Tanja haaveilee uuden oppimisesta ja uusista onnistumisesta. Myös ohjelmaan mukaan pääsy on toteutunut unelma Tanjalle.

Stefan Palosaari, 29

Oulu, information specialist

Valloittavasti Oulun murretta puhuvalla Stefanilla on itävaltalaiset sukujuuret, joita hän hyödyntää paljon leivonnassaan. Käytettyjä tuotteita ovat vaikka isän puutarhan aprikoosipuun aprikooseista tehty hillo tai Itävallasta tilatut leivontasuklaat. Stefanin suosikki raaka-aine leivonnassa on tyrnimarja.

Leivonnassa Stefan tekee paljon, mutta hän myös ajattelee paljon. Oma ideologia näkyy vaikkapa raaka-ainevalinnoissa. Ja jos leipomus ei onnistu toivotulla tavalla, hän pyrkii loihtimaan siitä jollain muulla tavalla tarjottavaa – mitään ei heitetä pois. Stefan myös jakaa hyvin mielellään omaa tietotaitoaan ja oivalluksiaan muille.

Tiia Karonen, 29

Littoinen, opettajaopiskelija

Leipoessaan Tiia laittaa musiikin soimaan ja tanssii ja laulaa mukana. Leipominen on Tiialle rentoa ja mukavaa ajanvietettä, vaikka hän haastaakin itseään jatkuvasti kokeilemaan uusia reseptejä ja somessa leviäviä leivontatrendejä.

Tiia pitää itseään kokeilevana leipurina ja hän uskoo pärjäävänsä kisassa jo senkin takia hyvin, että hän toimii yleensä paremmin pienen paineen alla. Lasten saannin jälkeen ainoastaan leivonta on pysynyt arjessa rakkaana harrastuksena, mutta aiemmin hän on harrastanut muun muassa kilpatanssia miehensä kanssa. Myös laulaminen ja soittaminen ovat lähellä Tiian sydäntä.

Koko Suomi leipoo ke 14.9. klo 21 alkaen MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. Seuraava jakso julkaistaan ennakkoon MTV Katsomossa kauden päättävää finaalijaksoa lukuun ottamatta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja