Mainos

Tutkimusyhtiö veti sanansa takaisin: "Nokia N8 ei olekaan floppi"

Suomalainen tutkimusyhtiö Inderes ilmoittaa muuttaneensa kantaansa Nokian N8-älypuhelimen suosiosta. Yhtiö kertoo verkkosivuillaan moittineensa aiemmin N8-mallia mahdolliseksi flopiksi. Yhtiö kertoo pelkona olleen, että N8 puhelinta odottaisi sama kohtalo kuin N900-mallia.

Nyt yhtiö on kuitenkin muuttanut näkemystään. Inderesin sivuilla arvioidaan, että N8:n myyntivalttina toiminut 12 megapikselin kamera yltää todennäköisesti ensimmäistä kertaa matkapuhelimessa niin hyvään tarkkuuteen, että moni kuluttaja on nähnyt sen vaihtoehtona digipokkarille.

Sivuilla kerrotaan, että Nokia on lisäksi panostanut paljon puhelimen markkinointiin ja saanut luotua hypea tuotteen ympärille. Inderesin arvion mukaan Symbian^3-käyttöjärjestelmä on kuitenkin kilpailijoitaan huomattavasti jäljessä.

Inderes arvioi Nokian toimittaneen viimeisen vuosineljänneksen aikana kaikkiaan 3,5-4 miljoonaa N8-puhelinta. Arvio pohjautuu puhelinmallin saamaan suureen huomioon, N8:n siruvalmistajan ohjeistukseen sekä lisärekrytointeihin Salon tehtaalla.

Ennen kalliin puhelimen hankintaa useat kuluttajat etsivät verkosta tietoa laitteesta ostopäätöksen tueksi. N8-mallia koskevien Google-hakujen määrä on ollut samalla tasolla kuin hyvin myyneiden kilpailijoiden puhelinmalleilla.

Korkeimmat hakuvolyymit kilpailijoihin nähden N8 saa Intiassa, Suomessa, Arabiemiraateissa ja Malesiassa. Inderes kertoo, että etenkin Intia on N8:n kannalta mielenkiintoinen markkina, sillä iPhone ei jostain syystä vetoa intialaisiin kuluttajiin ja iPhone on ollut maassa floppi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.