Mainos

Tutkimus: Vapaa seksi johtaa masennukseen?

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan nuorten naisten riski sairastua masennukseen kohosi, mitä enemmän heillä oli seksikumppaneita.

Sosiologit Jeremy Uecker ja Mark Regnerus johtivat esiaviollista seksiä Yhdysvalloissa kartoittanutta tutkimusta, jonka tulokset kertoivat, että onnellisimmilla naisilla on ollut elämässään korkeintaan muutama kumppani tai sitten he ovat parhaillaan suhteessa vakituisen kumppanin kanssa, kirjoittaa salon.com.

Tutkimuksessa myös todettiin, että nuorten naisten riski sairastua masennukseen kohosi, mitä enemmän heillä oli seksikumppaneita ja mitä epävakaisempi heidän seksielämänsä tilanne oli. Tutkimuksen perusteella ei voida kuitenkaan väittää, että seksin harrastaminen monen kumppanin kanssa laukaisisi masennuksen.

University of Warwickin talouden ja käyttäytymistieteiden professori Andrew Oswald on puolestaan johtanut Yhdysvalloissa samankaltaista tutkimusta, jossa tutkittiin rahan, onnellisuuden ja seksin yhteyksiä.

– On totta, että on olemassa todisteita siitä, että onnellisimmilla yksilöillä on vain yksi kumppani, Oswald kommentoi.

Onnellisimmillaan ihmiset ovat, kun heillä on ollut vain yksi seksikumppani edeltävän vuoden aikana, ja kun seksisuhde on jatkunut ainakin tuon vuoden ajan.

– Tähän tulokseen voisi päätyä myös ilman tilastollista vertailua. Kun on löytänyt sen oikean ihmisen elämäänsä, ihminen on tyytyväinen ja iloinen, Oswald muistuttaa.

MTV3/Helmi

Lähde: Salon.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.