Tutkimus: Rahan piilottaminen kumppanilta yleistä

Raha-asiat ovat yleinen riidan aiheuttaja. Tuoreen tutkimuksen mukaan pariskunnat myös salailevat tuhlailemiaan summia ja piilottavat rahaa toisiltaan, Female First raportoi.

Uusin tutkimus osoittaa, että britit salailevat kumppaniltaan sekä tienaamiaan summia että velkojaan. Sheila´s Wheels Home Insurancen tekemä tutkimus osoittaa, että 28 prosentilla ei ole hajuakaan, kuinka paljon heidän kumppaninsa tienaa tai kuinka paljon talletuksia ja velkaa heillä on. Miehet näyttävät olevan naisia epärehellisempiä raha-asioissa. Kolmannes tutkimukseen osallistuneista miehistä paljasti salailevansa totuutta kumppaniltaan.

Yli puolet briteistä ei kerro kumppanilleen käytettyään yhteistä pankkitiliä ostoksiinsa. Tutkimukseen osallistuneista 33 prosenttia paljasti haluavansa pitää omat rahansa täysin erillään kumppaninsa rahoista. Salaiset rahakätköt ovat myös yleisiä, sillä yli kolmannes kertoi säilyttävänsä rahaa kotonaan piilossa rakkaaltaan. Pöytälaatikot, vaatekaapit ja jopa jääkaapit ja pakastimet ovat yleisiä kätköpaikkoja.

– Uskoimme että rahan kätkeminen oli vain myytti, mutta näyttää siltä, että tämä on tosiasia sekä miehille että naisille, jotka ovat epävarmoja siitä, kuinka jakaa ja käyttää rahat kumppanin kanssa, Jacky Brown Sheila´s Wheelsiltä kertoo.

Kahisevan käyttö aiheuttaa myös huomattavan määrän riitoja parisuhteessa. Yhdeksäntoista prosenttia pariskunnista sanoo, että he riitelevät säännöllisesti rahasta. Tutkimukseen osallistuneista 12 prosenttia myönsi, että oli miettinyt eroa raha-asioiden takia.

MTV3/Helmi

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuvat: Shutterstock/Lev Dolgachov

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja