Mainos

Tutkimus: Mies ottaa eron raskaammin kuin nainen

Uuden tutkimuksen mukaan nuoret miehet surevat eroja pidempään kuin naiset.

Vaikka mies esiintyisi koviksen elkein, epäonniset romanssit vaativat heiltä enemmän veroa kuin naisilta, kertoo sciencedaily.com. Sosiologian professori Robin Simon tutki 1000 naimatonta 18-23 -vuotiasta, kertoo sciencedaily.com.

– Yllättävää kyllä, havaitsimme, että nuoret miehet reagoivat herkemmin suhteen tilaan kuin naiset, Simon kuvaa tuloksia, jotka tullaan julkaisemaan Journal of Health and Social Behavior -lehdessä.

Kivisen suhteen aiheuttama henkinen stressi liittyy läheisemmin miesten mielenterveyteen; mies myös saa enemmän positiivisia hyötyjä onnistuneesta romanttisesta suhteesta.

Simonin mukaan nuoren miehen seurustelukumppani on usein heidän ensisijainen intiimiyden lähteensä. Nuorilla naisilla taas on usein läheinen suhde myös perheeseen ja ystäviin. Vaikeudet parisuhteessa liittyvät myös henkiseen pahoinvointiin, koska ongelmat ihmissuhteessa uhkaavat miehen identiteettiä ja itsearvostuksen tunteita.

Jos miehiin vaikuttaa suhteen onnellisuustaso, nuoriin naisiin taas vaikuttaa se, ovatko he suhteessa vai eivät, Simon kuvailee. Naiset kokevat helpommin masennusta, kun suhde loppuu, ja hyötyvät miestä enemmän ylipäätään suhteessa olemisesta.

MTV3/Helmi

Lähde: Sciencedaily.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.