Mainos

Tutkimus: Miehet pidempään seksuaalisesti aktiivisia

Miehet ovat seksuaalisesti aktiivisia ja kiinnostuneita seksistä paljon naisia pitempään. Sukupuolten erot suurenevat iän myötä, kertoo Duodecim.

Chicagon yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että noin neljä kymmenestä 75−85-vuotiaasta miehestä on seksuaalisesti aktiivisia. Samanikäisistä naisista aktiivisia on vain kaksi kymmenestä.

Seksielämän jatkuminen riippuu terveydentilasta. Terveenä pysyvillä keski-ikäisillä on aktiivinen seksielämä kaksi kertaa todennäköisemmin kuin huonokuntoisilla. Terveiden seksielämä on myös useammin tyydyttävää.

Tutkijat arvioivat, että kolmekymppinen mies voi odottaa olevansa seksuaalisesti aktiivinen vielä 35 vuoden ajan. Naisella vuosia on vain 31.

55-vuotiaalla miehellä on edessään keskimäärin 15 aktiivista vuotta ja naisilla 6−10. Hyväkuntoiset ja terveet miehet pysyvät aktiivisina vielä 5−7 vuotta tätäkin pidempään, naiset 3−6 vuotta.

Kun tutkijat tarkastelivat vain vakituisen kumppanin kanssa eläviä, sukupuolierot hävisivät. Luultavasti osa eroista johtuukin siitä, että naiset elävät miehiä pitempään ja siten myös useampia vuosia ilman puolisoa.

Professori Patricia Goodson muistuttaa, että iäkkäiden seksuaalisuutta selvittävät tutkimukset jäävät yhä osin auki. Muun muassa homoseksuaalisuus ja biseksuaalisuus jäävät usein pois analyyseista.

Tutkimus julkaistiin British Medical Journalin internetversiossa. Se perustui kahteen kyselytutkimukseen, joista toiseen osallistui kolmetuhatta 25−74-vuotiasta ja toiseen yhtä monta 57−85-vuotiasta.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.