Tutkimus: Britanniaa piinaava Intian koronavariantti tarttuu perheen sisällä 60 prosenttia herkemmin kuin brittimuunnos

10:47
Video: Näin Intian koronavariantti levisi Kanta-Hämeessä.

Intian muunnos on saanut Britanniassa tartunnat nousuun, mutta sairaalapotilaiden määrä on pysynyt toistaiseksi tasaisena.

Tuoreen tutkimuksen mukaan Intiassa alun perin havaittu koronaviruksen deltavariantti on kotitalouksien sisällä 60 prosenttia tarttuvampi kuin Britanniassa viime vuoden puolella havaittu alfavariantti.

Kansanterveyslaitos Public Health Englandin tutkimuksesta kertoi perjantaina Britannian hallitus. Intian virusmuunnos on aiheuttanut koronatartunnoissa nousua Britanniassa korkeista rokotusluvuista huolimatta.

Maassa todettiin torstaina lähes 7 400 uutta tartuntaa. Näin suuri luku on raportoitu viimeksi helmikuussa. Uusista tapauksista yli 90 prosenttia oli deltavarianttia, hallitus kertoi.

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on kuitenkin pysynyt edelleen matalana.

Torstaina sairaalapotilaita oli hieman yli tuhat. Useimmat potilaista eivät ole saaneet yhtään rokotetta, kertoi terveysministeri Matt Hancock.

Noin 67 miljoonan asukkaan Britanniassa lähes 29 miljoonaa aikuista on saanut molemmat koronarokotteet. Lähes 41 miljoonaa ihmistä on saanut vähintään yhden rokotteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja