Tutkimuksen yllättävä tulos: Yli kolmannes olisi valmis pienempään peruspalkkaan, jos tulospalkkioiden avulla olisi mahdollisuus korkeampaan kokonaisansioon

6:40
Uutisaamussa Mandatum Lifen liiketoimintajohtaja Kiisa Hulkko-Nyman puhuu palkitsemisjärjestelmistä.

Suomalaiset ovat valmiita ottamaan riskejä palkkansa suhteen ja suhtautuvat positiivisesti palkitsemisjärjestelmään.

Mandatum Life on tutkinut sitä, mikä on tehokkain palkitsemisjärjestelmä, joka muodostuu peruspalkan päälle tulevista tuloista. Tänään Uutisaamussa vieraillut Mandatum Lifen liiketoimintajohtaja Kiisa Hulkko-Nyman kertoi, että 60 prosenttia työnantajista käytti tulospalkkiomallia ja seuraavaksi yleisimpiä olivat erilaiset kerta- ja pikapalkkiot. Niitä voivat olla esimerkiksi leffaliput, kukkakimppu tai vaikkapa kunniataulu.

Hulkko-Nymanin mukaan tutkimuksen yllättävä tulos oli se, että jopa 36 prosenttia eli yli kolmannes olisi valmis pienempään peruspalkkaan, jos tulospalkkioiden avulla olisi mahdollista saada korkeampi kokonaisansio.

Toinen kiinnostava ja yllättävä tulos koski palkitsemisjärjestelmän suosiota.

– Se herätti hämmästyttävän positiivisia tuntemuksia meidän vastaajissa, joista 82 prosenttia koki positiivisia tunteita käytössä olevia palkitsemisjärjestelmiä kohtaan.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.