Tutkijat: Viini on hyödyksi luustolle – voittaa jopa lääkkeet!

Tuoreen tutkimuksen mukaan vaihdevuodet ohittaneiden naisten kannattaisi juoda säännöllisesti hieman alkoholia säilyttääkseen luidensa vahvuuden. Raittiilla naisilla on tutkijoiden mukaan suurempi riski sairastua osteoporoosiin.

Yksi tai kaksi viinilasillista päivässä voi tutkijoiden mukaan olla lääkkeitäkin hyödyllisempi vaihtoehto luukadon ennaltaehkäisyssä iäkkäillä naisilla. Kansainvälisen tutkijaryhmän mukaan sadat tuhannet naiset ympäri maailman käyttävät lääkityksenään bisfosfonaatteja estääkseen luukadon. Tutkijoiden mukaan saman hyödyn kuitenkin saisi, jos joisi kohtuudella alkoholia. Kansainvälinen tutkimus julkaistiin vaihdevuosia käsittelevässä lääketieteellisessä Menopause-julkaisussa.

Tutkijoiden mukaan alkoholi näyttäisi korjaavaan vanhan luun hajoamisen ja uuden luun muodostumisen epätasapainoa. Tämä taas voi aiheuttaa osteoporoosia vanhemmilla naisilla. Raittiilla ihmisillä osteoporoosiriski on sen sijaan suurempi.

Britannian kansallinen osteoporoosijärjestö ei kuitenkaan halua kannustaa ihmisiä juomaan luidensa terveyden vuoksi.

– Kohtuulliset määrät viiniä tai muuta alkoholia saattavat olla hyödyksi luustolle, mutta liiallinen alkoholinkäyttä puolestaan kasvattaa riskiä murtumiin, järjestön edustaja Sarah Leyland kommentoi.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja