Tutkijat vakavina: Löysimmekö avaruudesta muukalaisten kehittämän megarakennelman?

Tutkijat ovat löytäneet KIC 8462852 -tähden ympäriltä suuren, erillisistä kappaleista muodostuvan rykelmän. Tutkijoiden mukaan rykelmä vaikuttaa sellaiselta, minkä voisi olettaa olevan muukalaissivilisaation rakentama.

Independent kertoo, että Penn Staten yliopiston tähtitieteilijä Jason Wright aikoo julkistaa raportin oudosta tähtijärjestelmästä. Siinä vihjataan, että kyseessä voi olla ns. megarakennelmien parvi.

Wright kertoo The Atlanticille lumoutuneensa siitä, miten omituiselta löytö näyttää.

-Alieneiden pitäisi olla kaikkein viimeisin hypoteesi, mutta tämä vaikutti sellaiselta, jonka vieras sivilisaatio voisi oletettavasti rakentaa, Wright toteaa.

KIC 8462852 -tähti sijaitsee Joutsenen ja Lyyra -tähdistöjen välillä. Se herätti tutkijoiden huomion jo vuonna 2009, kun Kepler avaruusteleskoopin havaintojen perusteella todettiin, että tähteä saattaa kiertää Maan kaltaisia planeettoja.

Tähteä on kuvailtu "kiinnostavaksi" ja "oudoksi", koska se on tiukassa muodostelmassa olevan materian ympäröimänä.

Havainnoille ei ole toistaiseksi löydetty tyydyttävää selitystä. Nyt tutkijat pohtivat vakavissaan, että kyseessä voisi olla älykkäiden olentojen kehittämä rakennelma.

Seuraavaksi tähtitieteilijät haluavat suunnata kohti tähteä radioantennin. Ensimmäisiä havaintoja voitaisiin saada jo tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja