Tutkijat: Suosikkimauste ehkäisee syöpää yllättävällä tavalla

Tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen implantin, joka tuhoaa rintasyöpäsoluja.

Tutkijoiden mukaan currymausteen sisältämä kurkumiini voi olla ratkaisu ärhäkän rintasyövän parantamiseksi. Kentuckyn yliopistossa onkin nyt kehitetty uudenlainen implantti, joka sisältää currylle keltaisen värin antamaan kurkumiinia. Kurkumiinin todettiin laboratoriotesteissä pienentävän kasvaimia hiirillä jopa kolmanneksen ja pysäyttävän syöpäsolujen uudelleentuotannon.

Jo aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet currymausteen kurkumiinin terveyttä edistävät vaikutukset. Curryn syöminen ei kuitenkaan tutkijoiden mukaan auta, sillä mauste hajoaa vatsassa. Aiemmin tutkijoiden ongelmana onkin ollut se, miten kurkumiinia saadaan verenkiertoon niin paljon, että siitä olisi hyötyä.

– Kurkumiini tunnetaan laajasti antioksidanttisista ja tulehdusta ehkäisevistä vaikutuksistaan. Kurkumiinia sisältävät implantit pienensivät huomattavasti kasvaimen kokoa ja hidastivat kasvua. Ravinnon kautta saadulla kurkumiinilla ei sen sijaan ollut vaikutusta kasvaimeen, tutkijat kirjoittavat raportissaan.

Curry, kurkuma ja kurkumiini

Curry = Mausteseos, jossa käytetään yleensä kurkumaa, korianterin siemeniä, kardemummaa, muskottia, chiliä, juustokuminaa, kanelia, laakerinlehtieä sekä sinapinsiemeniä.

Kurkuma = Mauste, jota käytetään muun muassa currymausteseoksessa sekä sinapissa. Kuuluu inkiväärikasveihin.

Kurkumiini = Kurkuman tärkein ainesosa. Kurkumiinia uutetaan kurkumasta ja se antaa elintarvikkeille keltaisen värin.

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat