Mainos

Tutkijat: Ohjelmistorobotit loivat kannatusviestejä Trumpille ja Clintonille jopa 400 000 Twitter-käyttäjän nimissä

Tietokoneohjelmien robotit ovat luoneet merkittävän osan Donald Trumpin kannatusviesteistä sosiaalisessa mediassa, paljastaa Etelä-Kalifornian yliopiston tutkimus. Robotit loivat myös osan Hillary Clintonin kannatusviesteistä, mutta niitä ei ollut yhtä paljon kuin Trumpilla. 

Tutkijoiden mukaan lähes kaikki tietokoneohjelmien robottien tviitit Trumpista olivat positiivisia. Clintonia koskevista tviiteistä vain puolet oli positiivisia.

– Se, että robotit tuottavat systemaattisesti enemmän positiivista ja ehdokasta tukevaa sisältöä, voi vääristää ihmisten käsityksiä. Ihmiset luulevat, että ehdokkaalle annetaan ruohonjuuritason tukea, mutta se onkin todellisuudessa keinotekoisesti luotua, sanoivat tutkimuksen toteuttaneet tutkijat.

Robottien luomat tviitit ja viestit voivat esimerkiksi vääristää Twitterin tilastoja suosituista puheenaiheista.

Tutkijat analysoivat kuukauden aikana 20 miljoonaa tviittiä lähes 3 miljoonalta käyttäjältä. Tutkijoiden mukaan yli 400 000 käyttäjää oli tietokoneohjelmien luomia.

Viime kuussa muun muassa Oxfordin, Washingtonin ja Budapestin yliopistojen samankaltaiset tutkimukset saivat samansuuntaiset tulokset.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.