Turvapaikanhakijoita puolustanut pappi sanoo muuttavansa pois Suomesta: "Terveiset hallitukselle: voititte"

Turvapaikanhakijoiden puolesta näkyvästi kampanjoinut pappi Marjaana Toiviainen ilmoittaa Facebook-tilillään muuttavansa pois Suomesta. Syyksi hän mainitsee, ettei Suomessa voi enää asua.

– Terveiset hallitukselle: voititte, Toiviainen kirjoittaa.

Toiviainen kirjoittaa rasismia käsittelevässä kirjoituksessa, että kun hän, valkoinen nainen, pelkää henkensä edestä, poliisi antaa hänelle kotiin hälytysjärjestelmän.

– Mutta, kun erivärinen ystäväni kaasutetaan Rautatientorilla, kun erivärisen ystäväni kädet poltetaan polttopullolla, kun häntä seurataan kotiin ja hän pelkää, että hänet tapetaan, kun uusnatsit tai mitä he ovatkaan vainoavat heitä, kun he saavat satoja ja tuhansia tappouhkauksia, kukaan ei auta. Poliisi sanoo, ettei mitään ole tehtävissä, Toiviainen kirjoittaa.

Helsingin Oulunkylän seurakunnan pastorista on tehty Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin 26 kantelua.

Sanomalehti Itä-Savon mukaan Helsingin kantelut ovat tulleet yksityishenkilöiltä ja ne koskevat Toiviaisen toimintaa turvapaikanhakijoiden parissa.

— Kanneltu on erityisesti siitä, että hän olisi yrittänyt estää poliiseja virkatoimissaan Metsälän vastaanottokeskuksen luona, kertoo hiippakunnan lakimiesasessori Ritva Saario Itä-Savossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja