Mainos

Sisäministeriön kansliapäällikkö: Palautuskeskuksiin ilmoittautumisvelvollisuus

2:18

Sisäministeriön kansliapäällikkö kertoi MTV3:n Kymmenen uutisissa, että palautuskeskusten asukkaille suunnitellaan ilmoittautumisvelvollisuutta.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg sanoo, että kielteisen turvapaikkapäätösten saaneille perustettavissa palautuskeskuksissa tulee olemaan selkeämmät järjestys- ja toimintasäännöt kuin vastaanottokeskuksissa.

– Ajatellaan, että heillä olisi ilmoittautumisvelvollisuus, jotta pystytään tietämään, keitä siellä on, Nerg sanoi Kymmenen uutisissa.

Sisäministeri Petteri Orpo kommentoi aiemmin tänään, että palautuskeskuksista ei ole kuitenkaan tulossa vankiloiden kaltaisia, vaikka vartiointi on vastaanottokeskuksia tiukempaa. Nerg on samoilla linjoilla.

– (Palautuskeskuksissa) ei ole liikkumisrajoituksia, mutta ajatus ilmoittautumismenettelystä.

Palautuskeskusten perustaminen kertoo Nergin mukaan paitsi siitä, että yhä useampi turvapaikanhakija aiotaan palauttaa, mutta myös siitä, että turvapaikanhakijamäärät ovat kasvaneet merkittävästi viime vuodesta.

– Nyt on tullut yli 30 000 turvapaikanhakijaa ja aikaisemmin vain 3500. Tehdään enemmän kielteisiä päätöksiä ja määrät tulevat oleman niin isot, että me joudumme miettimään ihan logistiikankin kannalta uusia ratkaisuja.

Nergin mukaan on arvioitu, että noin 35 turvapaikanhakijoista saisi myönteisen turvapaikkapäätöksen ja loput noin 65 prosenttia palautettaisiin.

Palautettavat turvapaikanhakijat pyritään saamaan lähtemään palautuskeskuksista eteenpäin viikkojen sisällä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.