Turvapaikanhakijatilanne huolettaa suomalaisia – yli 80 prosenttia kokee turvallisuuden heikentyvän

Turvapaikanhakijoiden nopeasti kasvanut määrä on vaikuttanut suomalaisten turvallisuudentunteeseen. Peräti yli kolmannes MTV:n kyselyyn vastanneista kokee, että tilanne heikentää Suomen turvallisuutta paljon.

Suomalaiset kokevat vahvasti, että turvapaikanhakijatilanne vaikuttaa maamme turvallisuuteen.

– Jos joku on pulassa tai tarvitsee apua, niin tottakai pitää auttaa, mutta toisaalta pitää myös olla tarkka, keitä me tänne otamme, arvioi Elmi Handa.

– Pitkällä aikavälillä voi tietysti vaikuttaa terveyspalveluihin ja muiden osalta, miten resurssit riittävät ja niin edelleen, mutta en omaa turvallisuuttani koe uhatuksi millään lailla tästä, arvioi omia tuntojaan Matias Hyytiäinen.

MTV:n kyselyssä 36 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että turvapaikanhakijoiden suuri määrä vaikuttaa Suomen turvallisuuteen paljon. Jonkin verran turvallisuuden koki heikentyvän 45 prosenttia. Vajaa viidennes, 17 prosenttia, koki, että turvapaikanhakijatilanteella ei ole mitään vaikutusta turvallisuuteen.

Kyselyn toteutti MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy verkkopaneelissa 16.11. – 20.11. välisenä aikana. Siihen vastasi 1 331 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jutun grafiikkaa korjattu 16.56: Virhemarginaali 3 %-yksikköä, ei prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja