Turussa kadonneen 20-vuotiaan iPhone sammui sunnuntaina aamuyöllä – puhelimen paikannus päättyi palloiluhallin kupeeseen

Kateissa olevan 20-vuotiaan miehen etsinnät jatkuvat Turussa jo neljättä päivää. Poliisi aikoo seuraavaksi tarkistaa valvontakameramateriaaleja.

Lievästi kehitysvammainen nuorukainen nähtiin viimeksi lauantaina aamupäivällä Paavo Nurmen stadionilla Turussa. Havainnon on vahvistanut stadionin henkilökunta. 

Tapauksen tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Jari Riialin mukaan viimeinen varma havaintoaika lauantailta on tarkentunut kello 12 sijaan jo kello 10:een.

Stadionilta nuorukainen lähti liikkumaan Betaniankadun suuntaan.

Tutkinnanjohtajan mukaan miehellä on ollut mukanaan iPhone-merkkinen matkapuhelin. Puhelimen oman, varsin tarkan paikannusohjelman mukaan puhelin on paikantunut viimeisen kerran Samppalinnan palloiluhallin vierustalle, muutaman sadan metrin päähän Paavo Nurmen stadionista.

Sunnuntaina aamuyöllä puhelin sammui. Puhelinta ei ole löytynyt paikannuspaikalta.

– Jäljet päättyvät siihen palloiluhallin kupeeseen, Riiali sanoo. 

– Tämä kyseinen alue on ollut hänelle päivittäinen virkistäytymispaikka ja hän on tuttu henkilö myös muille alueella liikkuville ihmisille. Hän asuu aivan urheilupuiston lähettyvillä.

Kameramateriaalit haussa

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi on tänään tiistaina selvittänyt, minkälaista valvontakameramateriaalia alueelta on mahdollista saada etsinnän tueksi.

– Tarkoitus on hankkia ja käydä läpi kaikkia mahdollisia valvontakameratallenteita mitä lähistöltä löytyy viikonlopun ajalta. Eli yritysten ja yksityisten taloyhtiöiden kameroita ja kaupungin omia liikennekameroita. Siinä menee toki aikansa, että saamme tämän kaiken materiaalin haltuun, Riiali kertoo.

Poliisille on tullut katoamisesta paljon vihjeitä, mutta minkäänlaista tutkinnan kannalta ratkaisevaa vihjettä ei virkavallan tiedossa ole. Myös useita vihjeitä on kyetty sulkemaan pois tutkinnasta. 

Poliisi on tutkinut urheilupuiston lähialueen rakennuksia ja muita sisätiloja ja pyytänyt myös paikallisia asukkaita tarkistamaan esimerkiksi omat ulkorakennuksena. Alueella on lennätetty myös droneja rakennusten kattojen tarkistamiseksi.

Poliisin mukana on toiminut Vapaaehtoinen pelastuspartio Vapepa noin 30 vapaaehtoisen voimin. Etsinnöissä on käytetty mukana myös koiria. Urheilupuiston matalat lammet on niin ikään käyty läpi. 

Tähän mennessä etsinnät ovat keskittyneet miehen asuinalueen ja urheilupuiston tietämille, eli toistaiseksi etsintöjä ei ole tehty etäämmällä Turun kaupungissa. 

Soitto suoraan 112

Poliisi ei toistaiseksi epäile asiassa rikosta, mutta kova helle ja katoamisesta kuluneet vuorokaudet aiheuttavat runsaasti painetta pojan löytämiseksi. 

Poliisi pyytää yhä Martin, Kupittaan, Vähä-Heikkilän, Luolavuoren ja Mäntymäen alueen asukkaita tarkistamaan pihapiirinsä, piharakennuksensa ja autonsa varmuuden varalta. 

Poliisi pyytää myös, että kerrostalojen taloyhtiöiden edustajat ja huoltoyhtiöt tarkistavat tilansa mainituilla alueilla.

Miestä koskevista havainnoista tulee ilmoittaa suoraan hätänumeroon 112.

TUNTOMERKIT

  • Mies on noin 175 senttimetriä pitkä ja hoikka
  • Hänellä oli katoamisen aikaan päällään harmaapohjainen paita, jossa on isoja keltaisia kukkia
  •  Jalassa hänellä oli vihreät maastokuvioiset shortsit.

Päivitys 23.06.: Artikkelista poistettu kadonneen nimi ja kuva. Kadonnut löytynyt menehtyneenä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja