Mainos

Turun Ruisrock keräsi ennätysyleisön

Kotimaisten bändien vetovoima keräsi Turun Ruisrockkiin tänä viikonloppuna noin 55 000 kävijää. Määrä on festivaalin viime vuosien ennätys. Jo eilen paikalla viihtyi kolmekymmentätuhatta vierasta ja liput myytiin loppuun jo hyvissä ajoin ennen illan pääesiintyjän HIM:in keikkaa.

-Ruisrockin ohjelmistohan oli tänä vuonna sellainen, että paikalla näki todella paljon kiinnostavia bändejä. Lisäksi HIM teki yhden kesän harvoista keikoistaan Suomessa, joten ehkä se houkutti yleisöä paikalle, arvelee Ruisrockin promoottori Juhani Merimaa.

Uudella tavalla rajattu festarialue oli nyt ensimmäistä kertaa käytössä ja lauantain valtava yleisömäärä tiivisti tunnelmaa Ruissalon paikoin kapeilla kulkuväylillä. Varsinkin väkimäärän siirtyminen festarilavalta toiselle vaati juhlakansalta pitkää pinnaa. Ahtaudesta huolimatta hyvä musiikki nosti tunnelman kumpanakin päivänä korkealle.

-Pientä kangertelua on tietenkin ollut suurten yleisömäärän takia. Esimerkiksi sisääntuloportti ei vetänyt tarpeeksi hyvin. Poistumisliikenne rantabulevardia pitkin sujui kävellen, mutta koska väki oli nauttinut "festarielämää", niin ei siellä HIM:in keikan jälkeen ihan armeijan parimarssia menty. Tietooni ei kuitenkaan ole tullut, että mitään ikävämpää olisi sattunut, Merimaa luonnehtii.

Ruisrockkiin odotettiin jo tänä vuonna todella suurta tunnettua bändiä, mutta sellaista ei saatu, vaikka toki sunnuntain esiintyjistä varsinkin The Cardigans, Manic Street Preachers ja Dio kiinnostivat yleisöä. Ruisrockin kävijämäärää ei ole myöskään tarkoitus paisuttaa nykyisestään, joten Merimaa ei lupaa ainakaan vielä ensi vuodellekaan megaluokan kansainvälistä esiintyjää.

-Kaavailuja asiasta on kuitenkin jatkuvasti vireillä, eli Ruisrockin ei ole tarkoitus jumiutua vain kotimaisuuteen. Kilpailu Euroopan artistimarkkinoilla on kuitenkin jatkuvasti kiristynyt ja Ruisrockkia suurempia tapahtumia on samana viikonloppuna kiinnostavimmilla markkina-alueilla, Merimaa kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.