Mainos

Turun parkkimittarikavalluksista tuomiot: Ex-kiekkoilijalle kaksi vuotta vankeutta, yhteensä satojen tuhansien vahingonkorvaukset – osa syytteistä vanheni

1:05

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi tuomion liittyen niin sanottuihin Turun parkkimittarivarkaisiin.

Videolla poliisin esitutkintamateriaaliin tallennettuja kuvia teoista. Katso, miten rahat oli kätketty ja kuinka poliisi tarkkaili miehiä kuin jengiläisiä ikään.

Kokonaisuudessa kaupungin nykyisten ja entisten työntekijöitä syytettiin vieneen parkkiautomaateista yhteensä jopa 1,7 miljoonan euron summan.

Osa mahdollisista anastuksista oli ehtinyt vanhentua, sillä teot alkoivat jo vuonna 1995.

Tapauksessa oli myös useita syytettyjä rahanpesuun ja niiden kätkemiseen liittyen.

Pisimmät tuomiot kaksi vuotta

Vuonna 1966 ja vuonna 1963 syntyneet miehet saivat kumpikin kahden vuoden vankeusrangaistuksen törkeästä kavalluksesta. Toinen heistä on entinen SM-tason jääkiekkoilija.

Kolmas tekoihin osallistunut vuonna 1964 syntynyt mies sai törkeästä varkaudesta ja kätkemisrikoksesta 11 kuukauden vankeusrangaistuksen. 

Lisäksi oikeudessa tuomittiin joukko rahanpesuun ja kolikoiden kätkemiseen osallistuneita henkilöitä. Näiden rangaistukset kätkemisrikoksista ja eritasoisista rahanpesuista vaihtelivat useiden kuukausien vankeusrangaistuksista sakkoihin.

Kahden vuoden tuomiot saaneet miehet määrättiin myös korvaamaan yhteisvastuullisesti Turun kaupungille 316 000 euroa vahingonkorvauksia. Osan näistä määrättiin korvattavaksi yhteisvastuullisesti rahanpesijöiden ja -kätkijöiden kanssa.

Lisäksi vuonna 1966 syntynyt mies määrättiin vuonna 1964 syntyneen miehen kanssa maksamaan Turun kaupungille vahingonkorvauksena 80 000 euroa. Myös näissä osassa yhteisvastuullisia olivat rahanpesijät ja -kätkijät. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.