Turun päiväkodin koronatartunta: ”Tätä oli osattu odottaa”

3:17
"Täällä saisi olla lääkäri päivystämässä meidän eteisessä" – Päiväkotimaailma on hämmentynyt koronatestijonoista.

Turun varhaiskasvatuksen palvelualueen johtaja Vesa Kulmala kertoo MTV Uutisille, että Hintsankujan päiväkodissa eilen todettu koronatartunta ei tullut yllätyksenä. 

– Kyllä näitä on osattu odottaa. Meillä oli keväällä yksi tällainen tapaus jo aikaisemmin. Sen pohjalta on kirjattu toimintakäytännöt hyvin valmiiksi ja sen mukaisesti edetään, Kulmala kertoo.

Kulmalan mukaan samassa ryhmässä tartunnan saaneen lapsen kanssa oli kymmenkunta lasta ja neljä hoitajaa. 

– Lapselle oli alkanut tulla sairauden oireita. Huoltajat olivat vieneet lapsen testeihin ja sitä kautta oli tullut selvyys asiasta. Kyseinen lapsi ja hänen kanssaan samassa ryhmätilassa olleet lapset ja henkilökunta joutuvat karanteeniin kahdeksi viikoksi.

Kulmala toivoo, että kukaan muu nyt ei sairastuisi tautiin

– Keväästä asti on toimittu hyvin tiukasti omissa ryhmätiloissa ja lasten kulkua ryhmästä toiseen on vältetty. Sen takia vaikuttaisi siltä, että koko taloa ei tarvitse laittaa karanteeniin.

Kulmala kertoo, että karanteeniin joutuneen ryhmän lasten vanhemmilla on herännyt tartunnasta kysymyksiä. 

– Asiassa on tehty tiivistä yhteistyötä terveydenhuollon kanssa ja tartuntatautilääkärin ohjeiden mukaan mennään eteenpäin. Meillä on selkeät toimintakäytännöt tähän jo olemassa ja tälläkin kertaa saatiin suhteellisen nopeasti huoltajat kiinni. Tilanne on hallinnassa, Kulmala toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja