Joukkoaltistus Keravalla: Päiväkodin lapset karanteeniin, ovet pysyvät kiinni syyskuulle: "Pystyttiin reagoimaan nopeasti"

5:48
Katso myös video: MTV Uutiset Live haastatteli lasten koronatestejä kritisoineita lastentautien erikoislääkäreitä.

Keravalaisessa päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Altistuneita työntekijöitä ja lapsia on asetettu kotikaranteeniin.

Keravan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että tartunnan saanut henkilö on ollut päiväkodin tiloissa viikolla 34. Lasten yksityisyyden suojan vuoksi päiväkodin nimeä ei julkaista.

– Kyseessä on yksittäistapaus, johon pystyttiin reagoimaan nopeasti. Sairastumisriski päiväkodissa on edelleen hyvin pieni ja lapsen vieminen hoitoon on turvallista Keravalla. Jatkotartunnat ovat koulu- ja päiväkotiympäristössä toistaiseksi olleet varsin harvinaisia, joten tätä taustaa vasten ajatellen sairastumisriski altistuneilla on varsin pieni, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Tuure Ärling.

Mahdollisten oireiden ilmaantuessa tulisi ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon.

– Riski altistumisen vuoksi on kuitenkin olemassa, joten oireiden ilmaantuessa on äärimmäisen tärkeää ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon ja hakeutua näytteenottoon, Ärling muistuttaa.

Koko päiväkoti on kiinni syyskuuhun asti

MTV Uutisten tietojen mukaan päiväkoti on kiinni ja aukeaa jälleen syyskuun neljäs päivä. 

Otsikkoa ja juttua muokattu 10.32: Kaikkia huoltajia ei ole asetettu kotikaranteeniin. Otsikossa luki alun perin "huoltajineen". Korjattu myös juttuun, ettei kaikkia huoltajia ole asetettu kotikaranteeniin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja