Mainos

Turun kouluissa ja päiväkodeissa tarjolla tukea puukotusiskun vuoksi

Turun kouluissa ja päiväkodeissa on tällä viikolla tarjolla vahvistettua tukea perjantaisen puukotusiskun vuoksi. Turun kaupungin mukaan koulujen terveydenhoitajat, kuraattorit ja koulupsykologit keskittyvät oppilaiden tukemiseen. Lisäapua tarjotaan myös lähipaikkakuntien kouluissa.

– On tärkeää, että yksilöllistä apua on saatavilla sitä tarvitseville sen lisäksi, että tutut ja turvalliset aikuiset ovat tukena tällaisissa tilanteissa, toimialajohtaja Timo Jalonen Turun sivistystoimialalta sanoo tiedotteessa.

Myös Suomen Punaisen Ristin (SPR) psykologi tai kriisityöntekijä ovat tarvittaessa turkulaisopettajien käytettävissä. Kouluille on myös välitetty Wilman kautta kriisipsykologin tiedote kriisitilanteen käsittelemiseksi lasten ja nuorten kanssa. Opettajien toivotaan käyvän asiaa läpi ensimmäisillä tunneilla lasten ja nuorten iän mukaan.

Henkisen tuen antaminen puukotusiskun takia alkoi Turussa heti perjantaina. Työhön on valjastettu SPR:n lisäksi muun muassa Kriisipuhelimen, Turun kaupungin ja yliopistollisen keskussairaalan Tyksin väkeä. SPR:n henkisen tuen antajat ovat edelleen tavattavissa Turun kauppatorilla.

Turun kaupungin mukaan myös lähialueen kuntiin ja kaupunkeihin on otettu yhteyttä avun koordinoimiseksi ja tarjoamiseksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.