Mainos

Turun jäteasemapalo saatu sammumaan – ei enää vaaraa ympäristölle

Turussa Topinojan jäteaseman tulipalo on saatu sammumaan, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitos.

Palosta muodostui paljon haitallista savua, jonka vuoksi siitä annettiin vaaratiedote. Pelastuslaitoksen mukaan vaaratiedote on nyt purettu, eikä savusta ole enää vaaraa ihmisille.

Palopaikalla on nyt siirrytty jälkiraivaukseen. Savu kulkeutui palopaikalta etelään päin ja ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja välttämään liikkumista alueella.

Hälytys Pitkäsaarenkadulla sijaitsevalle jäteasemalle tuli vähän ennen kello viittä iltapäivällä. Paikalle hälytettiin 22 pelastuslaitoksen yksikköä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Kari Alanko kertoi aiemmin, että tulessa oli noin 50 tonnia puujätettä, jonka seassa oli myös aerosolipulloja.

Silminnäkijähavaintojen mukaan paikalta nouseva savupilvi näkyi usean kilometrin päähän. Jäteasema sijaitsee Turun keskustasta koilliseen.

Palossa ei ole sattunut henkilövahinkoja ja aineelliset vahingot rajoittuvat palavaan jätekasaan. Palon syttymissyystä ei Alangon mukaan ole vielä tässä vaiheessa tietoa, mutta Varsinais-Suomessa on ollut viime aikoina hyvin kuivaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.