Mainos

Turkki valmistautuu vastaanottamaan lisää syyrialaispakolaisia

Syyrian levottomuuksia pakenevien ihmisten määrä kasvaa. Yli 4000 pakolaista on saapunut Syyriasta Etelä-Turkkiin, ja rajalla maahan pääsyä odottaa useita tuhansia ihmisiä. Suurin osa pakolaisista on lähtenyt Jisr al-Shugurin kaupungista, jonne Syyrian turvallisuusjoukot hyökkäsivät loppuviikosta.

Turkkiin saapuneet pakolaiset on viranomaisten mukaan ohjattu sairaalahoitoon tai majoitettu telttaleireihin Yayladagin alueelle Hatayn maakuntaan. Turkin uutistoimiston mukaan noin 60 ihmistä on jo saanut sairaalahoitoa. Leirien yhteyteen on rakennettu myös kenttäsairaala kiireellistä hoitoa tarvitseville.

Pakolaisten määrän uskotaan kasvavan edelleen. Turkin Punainen Puolikuu rakentaa jo lisää leirejä Altinozun ja Boynuyogun alueille Yagladin koillispuolelle.

Uusiin leireihin voidaan tarvittaessa majoittaa jopa 5000 pakolaista. Turkin ulkoministeriön mukaan Turkki tekee kaikkensa ottaakseen vastaan syyrialaispakolaiset.

Karanneet sotilaat: siviileitä murhataan

Turkkiin on paennut myös hallituksen joukoista karanneita sotilaita. Jisr al-Shuguriin komennetut sotilaat ovat kertoneet siviilejä vastaan kohdistuneesta väkivallasta, mielivaltaisista surmista ja raiskauksista. Paenneiden mukaan sotilaat, jotka kieltäytyvät noudattamasta käskyjä, tapetaan.

– Meille kerrottiin, että taistelisimme aseistautuneita joukkoja vastaan, mutta kun saavuimme, näimme vain siviilejä. Joukot avasivat tulen heitä kohti, Tahal al-Lush, turvallisuusjoukoista paennut sotilas kuvaili Jisr al-Shugurin tapahtumia uutistoimisto AFP:lle.

Hän arvioi, että kaupungissa on kuollut ainakin 700 ihmistä. Tarkkaa tietoa alueen tapahtumista on lähes mahdoton saada, sillä journalistien ei sallita liikkua maassa vapaasti.

Osa paenneista siviileistä ja sotilaista uskoo, että hallituksen ote joukoistaan on lipeämässä.

– Sotilaat ovat stressaantuneita, joko he pakenevat tai vaihtavat puolta, toinen armeijan riveistä paennut sotilas, Walid al-Khalaf kuvaili tilannetta.

Hallituksen mukaan turvallisuusjoukot taistelevat terroristiryhmiä vastaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.