Mainos

USA syyttää Syyriaa järkyttävästä voimankäytöstä

Yhdysvallat on tuominnut kovin sanoin Syyrian joukkojen toimet mielenosoittajia vastaan. Valkoinen talo syyttää presidentti Bashar al-Assadin hallintoa järkyttävästä voimankäytöstä.

Yhdysvallat aikoo koventaa otteita al-Assadia vastaan. Tavoitteena on saada presidentti eristettyä, jotta hän taipuisi vallanvaihtoon.

Myös Turkki on arvostellut pitkäaikaista liittolaistaan ja vaatinut YK:ta puuttumaan tilanteeseen. Turkkiin on tullut tuhansia pakolaisia Syyriasta.

Silminnäkijöiden mukaan Syyrian joukot tulittivat eilen mielenosoittajia helikoptereista. Kukaan ei tiettävästi kuollut ilmatulituksessa, mutta maajoukkojen kerrottiin ampuneen ainakin 25 ihmistä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon on yrittänyt soittaa presidentti al-Assadille, mutta tämä kieltäytyy ottamasta puheluita vastaan.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä äänestää vasta ensi viikolla al-Assadin vastaisesta päätöslauselmasta. Euroopan maat ovat vaatineet al-Assadin tuomitsemista, mutta Venäjän ja Kiinan mukaan päätöslauselma vain syventäisi kriisiä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.