Mainos

Turkissa alkaa oikeudenkäynti oppositiolehden toimittajia vastaan

Turkissa alkaa oikeudenkäynti, jossa syytettynä on 17 oppositiolehti Cumhuriyetin toimittajaa. Heitä syytettään terrorismin tukemisesta. Jos heidät todetaan syyllisiksi, he voivat saada jopa 43 vuoden vankeusrangaistuksen.

Syytettynä on muun muassa 71-vuotias Turhan Gunay, joka oli lehden kirjallisuusliitteen päätoimittaja. Tällä hetkellä vangittuna oleva Gunay ei vieläkään ymmärrä, miksi hän on vangittuna.

Noin vuosi sitten Turkissa tapahtuneen vallankaappausyrityksen jälkeen maassa on tehty laajoja puhdistuksia, joiden seurauksena muun muassa 150 toimittajaa on laitettu telkien taakse.

Vaakalaudalla myös lehdistönvapaus

Vuonna 1924 perustettu Cumhuriyet on Turkin vanhin valtakunnallinen päivittäislehti ja yksi harvoista, joka ei ole myötäillyt presidentti Recep Tayyip Erdoganin hallintoa.

Opposition mukaan vallankaappausyritystä on käytetty tekosyynä jahdata Turkissa kaikkia niitä, jotka uskaltavat vastustaa Erdogania.

Toimittajien oikeudenkäynnin onkin katsottu kertovan myös siitä, mikä lehdistönvapauden tilanne Erdoganin Turkissa todella on.

– Oikeuden eteen on tuotu nyt koko Turkin journalismi, ei vain Cumhuriyet, Toimittajat ilman rajoja -järjestön pääsihteeri Christophe Deloire kommentoi.

– Toimittajia kohdellaan jälleen kerran kuin terroristeja vain siksi, että he tekevät työtään.

Toimittajat ilman rajoja -järjestön viimeisimmässä maailman lehdistönvapautta mittaavassa indeksissä Turkki oli Valko-Venäjän ja Kongon demokraattisen tasavallan jälkeen sijalla 155. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.