Mainos

Turkin neuvottelujen aloittamiselle kehuja

Päätös Turkin jäsenyysneuvottelujen aloittamisesta on herättänyt tyytyväisyyttä mm. EU:n laajentumiskomissaarissa ja Yhdysvaltain hallinnossa.

EU:n laajentumisasioista vastaava komissaari Olli Rehn on ilmaissut tuoreeltaan tyytyväisyytensä Turkin jäsenyysneuvottelujen aloittamisesta.

- Turkille ei asetettu uusia ehtoja. Turkki täytti ehdot ja tästä eteenpäin sitä koskevat samat vaatimukset kuin muitakin jäsenehdokkaita, Rehn sanoi tiedotustilaisuudessa Luxemburgissa.

Rehn muistutti, että ennen täyttä jäsenyyttä Turkin on täytettävä lukuisia jäsenyysehtoja ja saatettava lainsäädäntönsä sekä poliittiset käytäntönsä monilla aloilla eurooppalaisten vaatimusten mukaisiksi.

Rehnin mukaan jäsenyyden mahdollisuus kannustaa Turkkia uudistuksiin. Vakaa, vaurastuva ja demokraattinen Turkki on etu myös EU:lle.

USA: Turkki myönteinen voimavara

Yhdysvaltain hallitus on tyytyväinen siitä, että Turkki pääsee vihdoin aloittamaan neuvottelut täysjäsenyydestä EU:ssa.

Demokraattisesti uudistunut Turkki, joka on tiukasti ankkuroitunut Eurooppaan ja transatlanttiseen liittoon, on hyväksi Euroopalle, Yhdysvalloille ja Turkille itselleen, sanoi ulkoministeriön edustaja Sean McCormack Washingtonissa sen jälkeen kun tieto Turkin jäsenyysneuvotteluista oli varmistunut Luxemburgissa pidetyssä EU:n ulkoministerikokouksessa.

McCormack uskoi, että Turkki on myönteinen voimavara rauhan, hyvinvoinnin ja demokratian edistämisessä.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.