Turkin maanjäristyksen raunioista pelastettiin kultainennoutaja ja ranskanbulldoggi – katso video lemmikkien löytymisestä

Maanjäristyksen raunioista pelastettiin kultainennoutaja ja ranskanbulldoggi – katso video lemmikkien löytymisestä 0:42
Pelastajat löysivät kaksi koiraa romahtaneiden rakennusten keskeltä kahdesta eri kaupungista.

Turkin ja Syyrian rajaa yli viikko sitten vavisuttaneet maanjäristykset ovat vaatineet yli 41 000 uhria.

Toivo eloonjääneiden löytämisestä hiipuu, mutta raunioista on kuitenkin vielä löydetty ihmisiä hengissä yli 200 tuntia maanjäristyksien jälkeen. 

Asuinrakennusten raunioiden keskeltä on pelastettu myös järistyksestä selvinneitä lemmikkieläimiä.

Turkissa portugalilainen pelastajaryhmä löysi raivaustöiden yhteydessä kultaisennoutajan. 

“Tule, kaveri!” pelastajat houkuttelevat koiraa videolla. 

Hieman pelokkaalta näyttävä koira vastasi pelastajien kutsuun ja ryömi esiin Antakyassa sijaitsevan talon perustuksista. Videon julkaissut uutistoimisto Reutersin tiedossa ei ole, että ovatko viranomaiset tavoittaneet kultaisennoutajan omistajia. 

Toisaalla, Turkin Samandagin kaupungissa, pelastajat puolestaan löysivät ranskanbulldoggilta näyttävän koiran kivimurskan keskeltä. 

Istanbulin pormestari Ekrem İmamoğlu kirjoitti sosiaalisessa mediassa, että kyseisen koiran omistajat olivat menehtyneet maanjäristyksissä. 

Molemmat koirat löydettiin eri kaupungeista ystävänpäivänä, 14.2.

Turkin ja Syyrian rajaa yli viikko sitten vavisuttaneet maanjäristykset ovat vaatineet yli 41 000 uhria. Pelastajat jatkavat eloonjääneiden etsintöjä Turkin ja Syyrian alueella, jossa miljoonat ihmiset ovat humanitaarisen avun tarpeessa. YK on aiemmin arvioinut lopullisen kuolleiden määrän nousevan yli 50 000:een. 

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan Turkin ja Syyrian maanjäristys on pahin luonnonkatastrofi Euroopan alueella sataan vuoteen. 

Lue myös:

    Uusimmat