Isän ja 1,5-vuotiaan pojan koskettava jälleennäkeminen tallentui videolle – perheen äiti ja tytär menehtyivät maanjäristyksessä

Toivo eloonjääneiden löytämisestä raunioista Turkissa ja Syyriassa hiipuu 1:55
Toivo eloonjääneiden löytämisestä Turkissa ja Syyriassa hiipuu – vuoden ikäinen Ibrahim pelastettiin raunioista.

Varhain maanantaiaamuna Turkin ja Syyrian rajan tuhoisien maanjäristyksien uhriluku oli perjantaina noussut jo yli 22 000.

Paikallisviranomaisten mukaan maanjäristykset ovat vaatineet arviolta 17 000 ihmisen hengen Turkissa ja lähes 4000 uhria Syyriassa. Etenkin Syyriassa kuolonuhreja voi olla huomattavasti vahvistettua lukua enemmän, sillä tieto alueelta kulkee huonosti.

Ensimmäiset YK:n avustuslähetykset ovat vasta äskettäin saapuneet pitkän sisällissodan repimän Syyrian katastrofialueelle, mutta toivo eloonjääneiden löytämisestä raunioista on jo hiipumassa.

"Me putosimme"

Maanjäristyksen iskiessä, syyrialainen Jomaa Biazid oli vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa perheen kotona. Biazidin vaimo kiirehti miestään viemään lapset ulos perheen kodista. 

– Kesken hänen lauseensa, toinen maanjäristys tuli ja me putosimme, Biazid muistelee Reutersille kauhun hetkiä järistyksien keskellä.

Seuraavan kerran Biazid havahtui asuinrakennuksen raunioista. Hänen vierellään oli toinen perheen pojista, Mustafa, mutta toista poikaansa, tytärtään tai vaimoaan hän ei nähnyt.

– Poikani, Ibrahim, itki lähelläni, mutten tavoittanut häntä tuhon keskeltä, Biazid sanoo. 

Perheenisä ja toinen pojista pelastettiin raunioista. Hän sai tietää vaimonsa ja tyttären menehtyneen. Toisen poikansa, Ibrahimin, kohtalosta Biazidilla ei ollut tietoa. 

Isä löytyi sosiaalisen median avulla

Syyrialainen Atef Nahnouh löysi taaperoikäisen lapsen Afrinin sairaalasta. Mies piti pojasta huolta vaimonsa kanssa ja julkaisi sosiaalisessa mediassa videon lapsesta syömässä banaania. Toiveena oli löytää lapsen vanhemmat videon avulla.

Saatiinkin selville, että perheenisä Jomaa Biazid oli selvinnyt raunioista. 

– Luojan kiitos, kyynelehtivä Biazid parahti nähdessään haavoittuneen poikansa jälleen. 

Katso isän ja pojan koskettava jälleennäkeminen yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat