Turkin Erdoganilta taas natsikortti esiin Saksan Merkelille – "Mutta juuri nyt sinä toimit kuin natsit"

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on jatkanut natsisyytösten esittämistä.

Erdogan sanoi tv-puheessaan, että Saksan liittokansleri Angela Merkel "toimii kuin natsit".  

Erdogan suuttui Saksalle siitä, että saksalaisviranomaiset eivät ole sallineet turkkilaisten ministerien kampanjoida Saksassa.  

Erdoganin hallinto haluaa kalastella Saksassa asuvien turkkilaisten ääniä ennen 16. huhtikuuta järjestettävää kansanäänestystä, jossa kansalta pyydetään suostumusta presidentin valtaoikeuksien laajentamiseen. Erdogan on myös väläytellyt mahdollisuutta, että kansanäänestyksen jälkeen parlamentti voisi palauttaa kuolemanrangaistuksen.  

– Kun me kutsumme heitä natseiksi, he (eurooppalaiset) häkeltyvät. He kokoavat rivinsä. Erityisesti Merkel, Erdogan sanoi puheessaan.

– Mutta juuri nyt sinä toimit kuin natsit, Erdogan läksytti käyttäen Merkelille sinuttelumuotoa.

Erdoganin mukaan kriisi Turkin ja Euroopan maiden välillä osoittaa, että "taistelussa maatamme vastaan on käännetty uusi lehti". Hän syytti samalla Euroopan maita kiellettyjen terroristiryhmien tukemisesta.

Turkki on paheksunut myös sitä, että saksalaisviranomaiset sallivat kurdien osoittaa mieltään lauantaina Frankfurtissa. Monet marssin osanottajat kantoivat kielletyn Kurdistanin työväenpuolue PKK:n tunnuksia.

Saksa on vuorostaan suuttunut Turkille siitä, että saksalaisen Die Welt -lehden kirjeenvaihtaja on vangittu terrorismista syytettynä. Deniz Yucel on Turkin ja Saksan kaksoiskansalainen. Erdogan on nimittänyt Yuncelia "terroristiagentiksi" ja "niin sanotuksi toimittajaksi".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja