Turistit palasivat Pariisin nähtävyyksille, keltaliivien rähinöinti sotki monen suunnitelmat – "Eilen menimme Disneylandiin"

Turistit palasivat Pariisin kaduille 2:51

Pariisin nähtävyydet ja liikkeet ovat jälleen avanneet ovensa lauantaisten mielenosoitusten jälkeen. Protestit vaikuttivat ainakin joidenkin kaupunkiin saapuneiden turistien matkasuunnitelmiin.

Pariisissa vierailevien turistien suunnitelmiin saattoi tulla muutoksia, kun tuhannet "keltaliivit" jalkautuivat eilen Ranskan pääkaupungin kaduille osoittamaan mieltään. 

Eiffel-tornin juurelta sunnuntaina tavoitetut turistit kertoivat pysytelleensä poissa pahimpien rähinöiden keskeltä. Portugalilainen turisti Elizabete Monteiro kertoo viettäneensä lauantain Versaillesissa.

– Olimme huolissamme turvallisuudesta ja siitä, mitä täällä on tapahtunut, mutta emme voineet perua matkaa. Yritimme olla huolehtimatta ja vältimme vaarallisille alueille, kuten Champs-Elysees'lle menemistä, Monteiro kertoi.

Turistien lauantai sujui ongelmitta

Myös unkarilainen Nora Fridviszki kertoo välttäneensä tunnettua kauppakatua sekä Riemukaarta, mutta visiitit Sacre-Coeurille ja Louvren taidemuseoon sujuivat rauhallisesti.

– Näimme mielenosoittajia, mutta he kaikki olivat rauhanomaisia. Näin uutisista, että joitakin taisteluita ja ongelmia oli ollut vain Riemukaaren ja Champs-Elysees'n lähialueilla, hän sanoi.

Brittiläinen Dave Ryan oli buukannut paikkansa turistikierrokselle, joka jouduttiin perumaan mielenosoitusten takia lauantaina.

– Sen sijaan menimme Disneylandiin eilen ja tulimme tänään tänne.

Lue myös:

    Uusimmat