Jelena Välben verenpaine tapissa venäläishiihtäjän käytöksen takia: "Olemme ottaneet puhelimet ennenkin pois!"

3:28
Joni Mäen ja Ristomatti Hakolan MM-hopea kismitti pronssille jätettyjä venäläisiä.

Venäjän hiihtomaajoukkueen heikot esitykset Oberstdorfin MM-kisoissa ovat saaneet maan hiihtoliiton puheenjohtajan Jelena Välben uhkailemaan kovilla toimilla kisoihin keskittymisen parantamiseksi.

Välbe väläytti jo vuonna 2019 sosiaalisen median käyttökieltoa maajoukkuehiihtäjille. Nyt hän näkee sometuksen yhdeksi syyksi Oberstdorfin epäonnistumisiin.

Varsinkin yhdistelmäkisassa 23:nneksi jäänyt Jevgeni Belov on joutunut kisahotellilla Välben silmätikuksi.

– En ymmärrä, mitä ”Zhenjalle” on tapahtunut. Sanoin (päävalmentaja) Markus Cramerille, että Zhenjan pitäisi lopettaa Instagramin käyttö. Kaikki yhteydet virtuaalimaailmaan todella häiritsevät. Ihminen menee syvemmälle sinne, mihin ei ole tarve mennä, Välbe sähähti RIA Novostille.

Välbe on puheidensa perusteella selvästi pohtinut Belovin somekäyttäytymisen taustoja.

– Zhenja on myös luonnostaan erittäin salaperäinen. Hänelle olisi parempi, jos hän kommunikoisi enemmän joukkuekavereiden kanssa, istuisi pöydässä, nauraisi eikä söisi hiljaisuudessa synkempänä kuin musta pilvi ja menisi sitten takaisin huoneeseensa surfaamaan internetissä, Välbe kommentoi.

Erikoiseksi asian tekee se, ettei Belovin sometilille ole tullut päivityksen päivitystä MM-kisojen aikana.

Jos kisaotteet eivät ala kohentua, Välbe on valmis koviin toimiin.

– Olemme ottaneet puhelimet ennenkin pois, kieltäneet ne, ja nyt meidän täytyy minusta palata siihen. Vain tiukka kuri tuottaa tuloksia, Välbe jyrisee.

Välbe muistaa, kuinka ampumahiihtäjä Jevgenia Pavlovan somekäyttäytyminen pisti aiemmin hänen silmäänsä.

– Muistan kovan keskustelun siitä, kun Pavlova kirjoitti vielä 5-7 minuuttia ennen kisaa vastausta jollekin Instagramissa. Miksi tarvitset puhelinta siellä? Olen varma, että oikea urheilija ei tarvitse sellaista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja