Paleface kävi Tupac Shakurin elämän läpi suomentaessaan rap-legendasta kertovaa kirjaa – ”Osa luulee hänen lavastaneen kuolemansa”

Kuka oli nuorena murhattu rapin mystinen supertähti Tupac Shakur? 8:57
Paleface eli Karri Miettinen sanoo rap-musiikin olevan pelastus myös monelle suomalaiselle nuorelle miehelle. – Räppi on erityisen tärkeää syrjäytymisvaarassa oleville nuorille, Miettinen sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Karri ”Paleface” Miettinen on kerrannut hiljattain rap-legenda Tupac Shakurin elämän läpikotaisin suomentaessaan Shakurista tällä viikolla ilmestynyttä elämäkertaa. 

Karri Miettisen mukaan Tupac Shakur on jäänyt elämään räpin suurtähtenä muun muassa siksi, että hänen uransa sattui rap-musiikin yhteen käännekohtaan.

Hän toimi ja kuoli aikana, jolloin hip hop murtautui Yhdysvalloista globaaliksi liikkeeksi 90-luvun alussa, Miettinen sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Tupac Shakur -teoksessa käydään laajasti läpi vuonna 1996 murhatun räppärin elämää. 25-vuotiaana kuollut Shakur ehti lyhyeksi jääneen elämänsä aikana istua vankilassa, myydä kymmeniä miljoonia albumeita ja esiintyä hittielokuvissa.

Miettisen mukaan Tupac on noussut vuosikymmenten aikana lähes kuolemattomaksi.

Hän oli hyvin tuottelias. Vertaisin häntä jopa Bob Marleyyn. Latinalaisessa Amerikassa ja Länsi-Afrikassa hän on ikonisessa asemassa – ehkä myös komean ulkomuotonsa ansiosta, Miettinen pohtii.

Marley ei ole ainoa legenda, johon Miettinen Tupacia vertaa.

Hänellä on sellainen Elvis-aura. Osa kuvittelee, että hän on elossa ja lavastanut oman murhansa.

Tupacista kertovan teoksen on kirjoittanut Shakurin nuoruudenystävä Staci Robinson ja sen ovat suomentaneet Miettisen lisäksi Yasir Gaily ja Ari Väntänen.

Tupacin murhasta epäilty vangittiin 27 vuotta surman  jälkeen

Tänä syksynä Tupac Shakur on ollut otsikoissa myös vuosikymmeniä vanhan murhatutkinnan edistymisen vuoksi. Alusta asti murhatapahtumiin liitetty jengirikollinen Duane Davis pidätettiin syyskuussa epäiltynä murhan tilaamisesta. Hän odottaa losangelilaisessa vankilassa oikeudenkäynnin alkamista. Miettinen uskoo pahan saavan palkkansa.

Uskon, että meillä on oikea kaveri. Hänhän puhui rahanahneuksissaan itsensä pussiin. Nyt vangittu Keefe D(Davisin taiteilijanimi) julkaisi muutama vuosi sitten muistelmateoksen ja myydäkseen tätä kirjaa hän on käynyt hip hop -podcasteissa ja pikku hiljaa paljastanut epähuomioissa asioita omasta osallisuudestaan.

Kalifornialaisen rikollisjengin jäsen Davis ilmoittaui pian murhan jälkeen silminnäkijäksi ja kertoi olleen autossa, josta kuolettavat laukaukset ammuttiin.

Katso video alla: Kuka on Shakurin murhasta epäilty Duane Davis

Tupac Shakurin murhasta epäilty vangittiin 27 vuotta murhan jälkeen 1:17

 

Lue myös:

    Uusimmat