Tuotteista nousi kohu – kosmetiikkayritys vetää nyt myynnistä aurinkovoiteitaan: "Olemme erittäin pahoillamme"

Kosmetiikkayritys Saaren Taika tiedottaa vetävänsä pois kaksi aurinkosuojavoidettaan.

Kotimainen kosmetiikkayritys Saaren Taika kertoo tekevänsä varotoimenpiteenä takaisinvedon, joka koskee kahta aurinkosuojavoidetta.

Myynnistä poistettavat tuotteet ovat:

Aurinkovoide SPF 50 probioottinen (EAN 6430069213297)

Aurinkovoide SPF 30 probioottinen (EAN 6430069213303)

Tuotteisiin ei nykytiedon perusteella sisälly vaarallisia ainesosia, mutta ne eivät välttämättä suojaa auringon UV-säteilyltä siinä määrin kuin tuotetietojen perusteella pitäisi, yritys kertoo tiedotteessaan.

Yritys kehottaa asiakkaita lopettamaan tuotteen käytön ja tuotteen voi palauttaa maksutta.

Aurinkosuojavoiteita myyvät kaupat poistavat tuotteet myynnistä.

Tuotteista nousi kohu

Perniönseudun lehti kertoi aiemmin, että Perniössä tehdasta ja tehtaanmyymälää pyörittävän kosmetiikkayrityksen markkinoinnista on noussut kohu kosmetiikkabloggari Sanni Jaman kyseenalaistettua kotimaisuuttaan mainostavan yrityksen tuotteiden kotimaisuusasteen. 

Lisäski Jaman selvitystyön mukaan Saaren Taian aurinkovoide sisälsi ainetta, jolla oli todettu haitallisia vaikutuksia vesistöihin. 

–Se on ympäristöpahis, jonka käyttämistä on vaikea ymmärtää, kun yritys muuten linjaa olevansa ympäristöystävällinen ja vastuullinen, Jama totesi lehdelle.

Saaren Taika pahoittelee asiaa nyt tiedotteessaan.

– Viime päivinä sosiaalisessa mediassa on nostettu esiin huolia koskien tiettyjä tuotteitamme, joista yksi oli eräs aurinkosuojatuotteistamme, Anti-age aurinkovoide kasvoille SPF 50. Tämän tuotteen olimme jo poistaneet valikoimistamme, koska se ei ole noudattanut valikoimakriteereitämme ympäristökysymyksiin liittyen. 

– Käynnistyneen keskustelun myötä pyysimme aurinkosuojatuotteistamme ulkopuolisen asiantuntija-arvion. Sen perusteella meille ilmeni, että valmistajan meille ilmoittamiin tuotetietoihin ja -testeihin ei välttämättä voinut luottaa.

Tämän vuoksi yritys kertoo tekevänsä varotoimenpiteenä myös yllä mainittujen aurinkosuojavoiteiden takaisinvedon.

Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta ja pyydämme sitä anteeksi, yritys toteaa.

Katso myös: Tarvitseeko aurinkosuojan sisältävän BB-voiteen tai puuterin alle aurinkorasvaa?

Tarvitseeko aurinkosuojan sisältävän BB-voiteen tai puuterin alle aurinkorasvaa? 0:46
Ihotautien erikoisläkkäri Carl Kyrklund Ihosairaalasta kertoo riittääkö aurinkosuojallinen meikki suojaamaan kasvoja haitallisilta UV-säteiltä.

 

Lue myös:

    Uusimmat