Tuoreet sämpylät aamuksi – näin kätevästi se onnistuu

Näitä herkullisen helppoja sämpylöitä kannattaa kokeilla: voit jäädä koukkuun tuoreeseen leipään!

Nämä sämpylät valmistuvat helposti: tee taikina illalla ja leivo ja paista sämpylät aamulla. Näin saat helposti aamupalapöytään ihania sämpylöitä.

Hidas kohotus tuo aromia taikinaan. Taikinaan sopivat niin sämpyläjauhot, hiivaleipäjauhot kuin erilaiset hiutaleetkin, myös leseitä voi lisätä.

12 kpl

3 dl maitoa, mehua, vettä tai piimää
15 g hiivaa (⅓ pkt)
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl pullomargariinia tai rypsiöljyä
n. 7 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta tai
5 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja + 3 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita

Tee taikina illalla valmiiksi: Liuota hiiva kylmään nesteeseen, hiivaa tarvitaan normaalileivontaan nähden hieman vähemmän. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina muovilla peitettynä jääkaappiin yöksi.

Aamulla: Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja leikkaa siitä palasia uunipellille. Laita sämpylät kylmään uuniin (keskitasolle) ja sitten uuni päälle 200 asteeseen. Siinä sämpylät ensin kohoavat ja sitten paistuvat, aika riippuu siitä, kauanko uuni lämpenee (n. 20 min.)

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat