Tuore valtiovarainministeri Vanhanen nälkäisenä ministeriaitiossa kesken lisäbudjetin käsittelyn: "En eilen ehtinyt syömään, nyt aion käydä syömässä"

Matti Vanhanen: Tarvitsemme toimia, joita ei olisi voinut vuosi sitten ajatellakaan 4:40
Näin Vanhanen kommentoi MTV Uutisille paluutaan ministeriksi.

Tuore valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) puolusti tänään hallituksen neljättä lisäbudjettiesitystä eduskuntakeskustelussa. 

Keskustelu lisäbudjetista alkoi täysistunnossa hieman kello 14 jälkeen. Kun keskustelua oli käyty runsaat kaksi ja puoli tuntia, oli Vanhanen puheenvuoronsa päätteeksi istumassa jo alas, mutta päättikin tehdä vielä poikkeuksellisen ilmoituksen.

– Nyt minä pistäydyn syömässä, tulen sitten esittelemään seuraavan asian. En eilen ehtinyt syömään, nyt aion käydä syömässä, sanoi Vanhanen ministeriaitiosta.

Vanhanen nimitettiin viestintäkoulutuskohun takia eronneen Katri Kulmunin (kesk.) tilalle valtiovarainministeriksi eilen. Hän sanoi, ettei ollut kiinnostunut tehtävästä, mutta suostuneensa velvollisuudentunnosta. Eduskunnan puhemiehenä toimineesta Vanhasesta tuli myös hallituksen johtoviisikon jäsen ja pääministerin sijainen, vaikka hänen ei alun perin ollut tarkoitus päätyä varapääministeriksi.

Vanhasen ensimmäinen valtiovarainministeripäivä eilen oli kiireinen. Hän osallistui heti esimerkiksi tunteja kestäneeseen videoneuvotteluun EU-maiden rahaministerien kanssa Euroopan elvytyssuunnitelmasta.

Lue myös:

    Uusimmat