Valtiovarainministeri Matti Vanhanen salamyhkäisenä: Luopuu ministerisalkustaan, mutta milloin? "Talo valmistuu ensin"

0:22
Katso videolta, miten Matti Vanhanen kommentoi MTV:n Uutisextrassa ministeriprojektinsa päättymisaikaa.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei halunnut paljastaa ministeriprojektinsa päättymisaikaa MTV:n Uutisextran haastattelussa. Vanhanen vetosi toimintakykynsä säilyttämiseen.

Matti Vanhanen siirtyi valtiovarainministeriksi yllättäen eduskunnan puhemiehen paikalta, kun keskustan edellinen puheenjohtaja Katri Kulmuni (kesk.) erosi ministerin tehtävästä esiintymiskoulutukseen liittyvän kohun takia.

Vanhanen ilmoitti heti, että valtiovarainministerin tehtävä on hänelle määräaikainen projekti, joka ei tule kestämään koko vaalikautta.

Vanhasen toinen projekti on samaan aikaan ollut uuden omakotitalon rakentaminen. Hän on itse osallistunut rakennustöihin aktiivisesti sen mitä ministerikiireiltään on ehtinyt.

Talo valmistuu ennen kuin ministeri vaihtuu

Vanhanen valmistautuu parhaillaan ensi viikolla pidettävään hallituksen puoliväliriiheen. Siellä on tarkoitus linjata hallituksen loppukauden politiikkaa ja myös valtion talouspolitiikkaa jopa vuosikymmenen loppuun saakka.

MTV:n Uutisextran haastattelussa Vanhanen kuitenkin kiersi kysymyksen ministeriprojektinsa pituudesta.

Tämä on teille määräaikainen projekti tämä ministerinpesti, milloin se loppuu?

– Jos ja kun se loppuu, niin en kerro sitä ainakaan nyt, kun kehysriihi on alkamassa. Minun täytyy säilyttää uskottavuus näissä neuvotteluissa.

No kysytään sitten näin päin, että tuleeko talo valmiiksi ennen kuin tämän projeki loppuu?

– Tulee, koska talon tarkastukset ovat näinä viikkoina.

Vastauksista voi päätellä, että valtiovarainministeri ei vaihdu aivan heti, mutta voi vaihtua nopeastikin. Eikä siitä kerrota etukäteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja