Kirjapaljastus: Tauski meni kihloihin kännissä Facebookissa – aamulla ei muistanut kenen kanssa

Tauski Peltosen elämäkerrassa paljastetaan, että hän kihlautui Henna Tuoimisen kanssa humalassa Facebookissa.

Tauno "Tauski" Peltosesta julkaistu tuore elämäkerta Tauski – elämä ja teot (Like) kertoo laulajan värikkäästä elämästä avoimesti ja sensuroimatta.

Kirjassa käydään läpi Tauskin uran ylä- ja alamäet, parisuhteet ja niiden kariutumiset, sekä henkilökohtaiset taistelut muun muassa alkoholin ja paniikkihäiriön kanssa.

Kirjassa kerrotaan myös taustat Tauskin ja hänen entisen vaimonsa Henna Tuomisen tapaamiselle. Keväällä 2011, Tauskin erottua edellisenä syksynä Virpi Kätkästä, Henna oli laittanut hänelle kaveripyynnön Facebookissa. He olivat tavanneet aikaisemmin Seiskan bileristeilyllä.

"Henna laittoi kaveripyynnön lisäksi myös viestin, että tulethan Tauno myös tänä vuonna Seiskan synttäreille, nähdään Kaapelitehtaalla ja puhutaan asioista. Taustatanssijaksi tyttö kai lähinnä oli tarjoutumassa."

Pian pari tapasi, kun Tauski meni katsomaan Hennan tanssikeikkaa. Sen jälkeen käytiin kirjan mukaan kahvilla huoltoasemalla ja kahden rekan välissä "himokkaasti suutelemassa".

Muutaman viikon päästä Tauski vietti kotonaan kalsarikännipäivää ja selaili Facebookia. Henna lähetti hänelle viestin, jossa ehdotti kihloihin menemistä. Se tuntui humalassa oikein hyvältä idealta.

"Henna ei myönteisen vastauksen jälkeen juuri aikaillut, vaan kohta hänen statuksessaan luki "kihloissa henkilön Tauski Peltonen kanssa". Tauski paineli taas kaikkia nappeja ja tuli näin osaltansa vahvistaneeksi ilmoituksen. Tuokion kuluttua saapuikin jo pimeys ja maestro sammui, ehkä ainoastaan puolisen tuntia liian myöhään."

Seuraavana aamuna Tauski heräsi puhelimen jatkuvaan soimiseen. Ryyppykaverina ollut keikkamyyjä kysyi, onko kihlautuminen totta. Siitä uutisoitiin kaikkialla, ja Tauskin Facebook oli täynnä viestejä. Kirjan mukaan Tauskille iski pieni paniikki, sillä hän ei muistanut kihlautuneensa kenenkään kanssa.

"Noin kymmentä lehtihaastattelua myöhemmin asiassa ei voinut enää perääntyä. Miksipä purkamaan tuoretta kihlausta, jonka huonoudesta ei vielä ollut näyttöä. Krapulainen Tauski keräsi itsensä kasaan ja lähti illan tullen junalla Tampereelle nauttimaan ensimmäisen yön myöhästyneestä oikeudestaan."

Naimisiin Tauski ja Henna menivät jo seuraavana syksynä. Kirjan mukaan Tauskille selvisi vasta silloin, että Hennalla oli tytär, ja että hän oli jo kertaalleen ollut naimisissa Euran Daltoninakin tunnetun Lasse Koistisen kanssa.

Tauski ja Henna erosivat syksyllä 2012, noin vuoden kestäneen avioliiton jälkeen.

Lainaukset ovat Antto Terraksen kirjasta Tauski – elämä ja teot (Like).

Lue myös:

    Uusimmat