Tuomioistuin: Suomalaishakkeri Lauri Love voidaan luovuttaa Yhdysvaltoihin – edessä jopa 99 vuoden vankeustuomio

Lontoolainen tuomioistuin on linjannut, että suomalaistaustainen hakkeri Lauri Love voidaan luovuttaa Britanniasta Yhdysvaltoihin vastamaan tietomurtosyytöksistä. Lopullista päätöstä miehen luovuttamisesta ei ole kuitenkaan vielä tehty.

Päätös Loven kohtalosta siirtyi perjantaina lontoolaiselta tuomioistuimelta Britannian sisäministerin käsiin, kun oikeuden tuomari linjasi, ettei Loven luovuttamiselle Yhdysvaltoihin ole esteitä.

Loven asianajaja esitti aiemmin, että oikeudenkäynti pitäisi järjestää Britanniassa Loven terveysongelmien vuoksi. 

Yhdysvallat on pyytänyt Britanniaa luovuttamaan Loven, sillä miestä epäillään Yhdysvalloissa tietomurroista valtionhallinnon tietojärjestelmiin.

USA: Miljoonien vahingot

New Yorkin, New Jerseyn ja Virginian piirikunnissa Lovea vastaan nostettujen syytteiden mukaan Love on ollut osallisena vuonna 2012 ja 2013 tapahtuneissa tietomurroissa, joiden uhreiksi joutuivat muun muassa Yhdysvaltain armeija, ohjuspuolustusvirasto sekä avaruushallinto Nasa.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Love on aiheuttanut vahinkoja miljoonien dollareiden edestä ja vaarantanut yksittäisten valtion työntekijöiden henkilötietosuojaa.

Britannian viranomaiset pidättivät hänet tietomurtoepäilyjen takia vuonna 2013.

Mikäli Love päätetään luovuttaa Yhdysvaltoihin, häntä voi oikeudenkäynnit useissa osavaltioissa ja mahdollisesti jopa 99 vuoden vankeustuomio. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja