Tuomas Kyrö listaa omat Mielensäpahoittajan piirteensä

Mikko Kuustosen vieraana Kesäkuski-sarjassa tällä viikolla oleva Tuomas Kyrö myöntää, että hänet välillä sekoitetaan Mielensäpahoittajaan.

Kirjailija Tuomas Kyrön, 41, luomista hahmoista kuuluisin on kiistatta Mielensäpahoittaja, johon itse kirjalijakin usein sekoitetaan.

– Usein menee sekaisin kuvitteellinen hahmo ja sen tekijä eli minä. Siinä saattaa tulla vähän sekaannuksia ja minua on hahmon puolesta pyydetty erilaisiin tapahtumiinkin mukaan, Kyrö kertoo.

Hän on kuitenkin suhtautunut asiaan ja kirjailijan työhön niin, että kaikki tehdään, mitä tilataan. Uusin tuotos on syksyllä ilmestyvä Mielensäpahoittaja-hyväntekeväisyyskalenteri, joka on tehty yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa.

Vaikka Tuomas Kyrö ei ole luonut Mielensäpahoittajaa oman persoonansa inspiroimana, hän myöntää, että yhtymäkohtia hänellä kuitenkin on tähän vastarannan kiiskeen.

– Mielensäpahoittajan mielestä vuosi -53 oli viimeinen hyvä ja oikea vuosi. Minulla se taas oli 1984 tai -85. Silloin kaikki oli jo valmista. VHS-tallennusjärjestelmä oli hyvä. Nyt on kaiken maailman pilvipalveluita, mihin mahtuu kaikki maailman tieto. Ei sitä meinaa pieni ihminen ymmärtää, Kyrö ihmettelee.

Hän mieltää Mielensäpahoittajan konservatiiviseksi anarkistiksi tai anarkistiseksi konservatiiviksi.

– Hän ei vain valita, vaan koittaa keksiä viisaamman tavan tehdä asioita, joista hän valittaa. Esimerkkejä näistä valituksen aiheista ovat autossa automaattivaihteet tai penkin lämmittimet, Kyrö kertoo.

Kesäkuski MTV3-kanavalla torstaisin klo 21.

Lue myös:

    Uusimmat