Tuntematon sotilas -näyttelijävalinnoista nousi kohu – "Missä Suosalo, Veijonen ja Reini?"

Aku Louhimiehen suurprojektin näyttelijävalinnoista nousi haloo sosiaalisessa mediassa.

Tuntematon sotilas -elokuvan ensi vuonna ensi-iltansa saavan uuden version näyttelijävalinnoista on noussut tiivistä keskustelua.

Aku Louhimiehen suurprojektissa Eero Aho esittää alikersantti Rokkaa, vänrikki Koskelana nähdään Jussi Vatanen, Johannes Holopainen näyttelee vänrikki Kariluotoa, Aku Hirviniemi alikersantti Hietasta ja Juho Milonoff sotamies Honkajokea.

Sotamies Rahikaisena nähdään Andrei Alén, alikersantti Lahtisena Joonas Saartamo, sotamies Vanhalaa näyttelee Hannes Suominen ja Susi "Suen Tassua" Arttu Kapulainen.

Lisää valintoja rooleihin tehdään kesäkuussa ennen Kotkan ja Haminan seudulla ja Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä alkavien kuvausten alkua.

"Notta missä on Leppilampi?"

Tähän mennessä tiedotetut roolivalinnat ovat herättäneet keskustelua uutisen kommenttiketjussa ja sosiaalisessa mediassa.

Suosalo (Martti)... Veijonen (Juha)... Reini (Antti)... Toivonen (Kari-Pekka)... missä nämä miehet ovat, ihmetellään MTV.fin uutisen kommenteissa.

Samuli Edelmann olisi sopinut hyvin mukaan ja Petteri Summanen.

Facebookissa näyttelijävalintoihin suhtaudutaan melko penseästi.

– Aina saa yrittää. Vatanen ja Hirviniemi... On vain yksi Tuntematon sotilas -elokuva ja se on Väinö Linnan kirjaan perustuva Edvin Laineen alkuperäinen Tuntematon sotilas.

– Onko olemassa sellaista elokuvaa tai näyttelijää joka miellyttäisi kaikkia? Eipä taida olla, järkeilee yksi kommentoija.

Twitterissä päivitellään muun muassa sitä, miksi Aku Hirviniemeä ei valittu alikersantti Rokan rooliin.

Koomikko Teemu Vesterinen veikkailee humoristisesti, että jääkiekkoilijanuoret Jesse Puljujärvi ja Patrik Lainekin saavat paikat elokuvasta.

Mikko Leppilammen nimen puuttuminen tiedotetuista näyttelijävalinnoista herätti myös ihmetystä.

– Siis onko nyt muka niin, ettei Mikko Leppilammelle ole järjestymässä roolia uudesta tuntemattomasta?

– Notta missä on Leppilampi, kysyi vanhempi isäntä kun Louhimiehen jaon kuuli.

Tom of Finland -elokuvan pääosassa nähtävä Pekka Strang puolestaan ihmettelee ihmisten asenteita Louhimiehen Tuntematonta sotilasta kohtaan.

– Moni tuntuu tietävän elokuvasta paljon, vaikka kukaan ei ole vielä edes tehnyt sitä.

Uuden Tuntemattoman sotilaan budjetti on seitsemän miljoonaa euroa. Elokuvan on määrä tulla ensi-iltaan 27. lokakuuta 2017.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja