Mainos

Tuntematon hyökkääjä kävi Pirate Bayn kimppuun - Palvelu kaatui

Pirate Bay -sivusto on kaatunut tuntemattoman hyökkääjän tehtyä laajan palvelunestohyökkäyksen sivustoa vastaan.

TorrentFreak sivusto kertoo, että The Pirate Bay sivusto oli lamautuneena vuorokauden ajan.

The Pirate Bayn toimintaa on pyritty estämään mm. oikeuden määräyksillä. Esimerkiksi Britanniassa internet-operaattoreita on määrätty estämään asiakkailtaan pääsyn sivustolle. Itse Pirate Bayn toimintaa ei ole kuitenkaan pyritty varsinaisesti estämään.

TorrentFreak kertoo Pirate Bayn sisäpiiriläisen kommentoineen, että palvelu joutui laajan palvelunestohyökkäyksen kohteeksi. Tämän takia palvelua ei päässyt käyttämään monin paikoin.

TorrentFreak toteaa, että palvelunestohyökkäyksen ajankohta on mielenkiintoinen. Pirate Bay kritisoi juuri hiljattain avoimesti Anonymous -krakkeriryhmän tekemää palvelunestohyökkäystä brittiläistä Virgin Media -nettioperaattoria vastaan. Virgin Media oli alkanut estää asiakkaidensa pääsyä Pirate Bay -sivustolle.

Pirate Bay totesi tuolloin, että sivusto ei hyväksy palvelunestohyökkäyksiä toisia vastaan, sillä myös palvelunestot ovat yksi sensuurin muoto.

Nyt joku taho sai lähes täydellisesti kaadettua Pirate Bayn juuri palvelunestohyökkäyksellä. Asia, mihin tekijänoikeusjärjestöt tai valtion viranomaiset eivät ole oikeuden määräyksillä kyenneet, todetaan TorrentFreakin sivuilla

Myös katkon aikana joidenkin kiertoteiden palveluun pääsemiseksi kerrottiin toimivan. Paikoitellen jotkut käyttäjät ovat kuitenkin edelleen valittaneet, että palvelu olisi vieläkin kaatuneena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.