Mainos

Ollaanko Anonymous-ryhmästä tekemässä syntipukkia?

Pirate Bay -sivustoa vastaan tehty palvelunestohyökkäys on nostanut esiin spekulaatioita, joiden mukaan Anonymous -ryhmään kuuluvat krakkerit olisivat olleet hyökkäyksen takana.

Pirate Bay kritisoi juuri hiljattain avoimesti Anonymous -krakkeriryhmän tekemää palvelunestohyökkäystä brittiläistä Virgin Media -nettioperaattoria vastaan. Virgin Media oli alkanut estää asiakkaidensa pääsyä Pirate Bay -sivustolle. Ajankohtaa ajatellen tapaukset siis näyttäisivät nivoutuvan yhteen.

Palvelunestohyökkäyksiin erikoistuneen asiantuntijan mukaan on kuitenkin epätodennäköistä, että Anonymous olisi Pirate Bay -iskun takana.

Andre Stewart Corero Network Security -yhtiöstä kertoo näkemyksistään Britannian yleisradion BBC:n haastattelussa.

- Koko hommassa on merkillepantavaa, että ihmiset luulevat Anonymousin hyökänneen, vaikka ryhmittymä tyypillisesti puolustaa Pirate Bayn kaltaisia sivustoja, toteaa Stewart.

Viranomaisten estotoimet eivät ole Pirate Bayn toimintaa pystyneet kaatamaan, sillä palvelun käyttämiseksi on ollut kiertoteitä. Stewartin mukaan taustalta saattaakin löytyä Pirate Bayn toimintaan kyllästyneet musiikkiyhtiöt tai hallitukset. Hyökkäyksen takana voi olla myös yksittäinen kahvilassa istuskeleva henkilö, joka käyttää hyökkäyksessä pilvipalvelun kautta hankkimiaan resursseja.

Pirate Bayta on syytetty tekijänoikeusrikkomuksista, koska palvelun kautta käyttäjät latailevat musiikkia ja elokuvia ilmaiseksi. Tekijänoikeuksien haltijat menettävät samalla rahaa.

- Jos tekijänoikeuksien haltijat menettävät rahaa ja he huomaavat, että viranomaiset eivät pysty lopettamaan toimintaa, niin palvelun kaatamiseksi on olemassa todelliset taloudelliset syyt, Stewart sanoo.

- Jos nämä tahot pystyvät kaatamaan Pirate Bayn Anonymousin nimissä, niin sehän on heille loistojuttu, Stewart jatkaa.

Stewartin mukaan myös hallitukset ovat saattaneet kyllästyä tilanteeseen, koska ne eivät ole pystyneet lopettamaan Pirate Bayn toimintaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.